Com fer un Kahoot pas a pas

Colectic - Informàtic
Una nena juga al Kahoot a classe. Font: Stefan Meller (Pixabay)
Una nena juga al Kahoot a classe. Font: Stefan Meller (Pixabay)

Com fer un Kahoot pas a pas

Colectic - Informàtic
Resum: 

Aquesta eina digital s'ha posicionat com un imprescindible en la gamificació dels espais infantils i juvenils.

El Kahoot és una eina en línia que s'utilitza per fer qüestionaris en contextos socioeducatius per reforçar l'aprenentatge. Amb la digitalització, i encara més amb la irrupció de les classes online, s'ha convertit en un recurs imprescindible per gamificar i dinamitzar espais infantils i juvenils.

Us expliquem com fer un concurs, pas a pas.

Registrar-se

Kahoot es divideix en dues webs principals: kahoot.com, per crear els qüestionaris, i kahoot.it, per jugar. Des de la primera preparareu el qüestionari i enviareu el PIN del joc a les participants, que faran servir els seus mòbils o dispositius per resoldre les preguntes des de la segona web.

El compte gratuït permet fins a 10 jugadores.

Per registrar-vos us heu de dirigir a kahoot.com i seleccionar Sign up, o clicar directament aquest enllaç. Si seguiu les indicacions, podreu crear-vos un compte introduint un usuari i contrassenya o amb el vostre correu electrònic.

Crear-lo

Un cop accediu al compte entrareu al panell de control. Per començar amb el vostre qüestionari cliqueu Create i New kahoot al menú superior dret.

Abans de començar, cliqueu Settings i poseu-li nom al vostre qüestionari. També hi podeu introduir una descripció, una imatge i seleccionar l'idioma.

Preguntes i respostes

La interfície és molt intuitiva i funciona per diapositives o 'slides'. Per fer la primera haureu de seguir aquest procés:

  • Introduïu la primera pregunta a 'Start typing your question'.
  • Afegiu amb el símbol '+' una imatge o un vídeo per il·lustrar la pregunta.
  • Introduïu les respostes als diferents espais en què hi apareix 'Add answer'.
  • Seleccioneu la resposta o respostes correctes.
  • Seleccioneu al menú de la dreta el temps límit de resposta i si voleu que sumi puntuació a les participants que l'encertin.

Per continuar haureu de seleccionar al menú de l'esquerra 'Add question' per afegir una nova pregunta al vostre qüestionari o 'Add slide' per afegir una diapositiva que aporti més informació. Aquesta opció es pot utilitzar per afegir-hi alguna curiositat, una cita, o una imatge o vídeo.

Altres opcions

El qüestionari amb respostes múltiples no és l'única opció del Kahoot. Us expliquem les diferents opcions perquè les combineu en el vostre concurs personalitzat:

True or false: una afirmació que les participants han de dir si és certa o falsa.

Aquestes pertanyen a la versió de pagament:

Type your answer: una pregunta sense opcions de resposta, que les participants han d'escriure.

Puzzle: les participants han d'ordenar diferents conceptes en l'ordre correcte.

Quiz + audio: permet afegir un àudio.

Poll: permet recollir les opinions de les participants.

Word cloud: permet visualitzar les respostes amb paraules curtes segons la seva mida.

Open-ended: serveix per recollir respostes de text llargues.

Brainstorm: permet recollir idees d'un grup, posar-les en comú i votar-les.

Formes de jugar-hi

Un cop teniu el qüestionari acabat clicareu Done a la part superior dreta. Tindreu l'opció de provar-lo o de jugar directament.

Actualment hi ha dues opcions per activar el Kahoot: la versió en línia per la qual l'heu d'activar com a 'hosts' o la versió 'challenge', que permet que les participants facin el qüestionari quan vulguin i des d'on vulguin sense necessitat de fer-ho en línia amb la presència de la persona dinamitzadora.

A l'hora de jugar en línia podeu triar el joc per grups amb dispositius compartits o l'individual. També podeu seleccionar altres funcionalitats com triar la música que sonarà o desordenar les respostes.

A més, podeu fer que apareguin les respostes als dispositius de les participants per millorar l'accessibilitat (si no s'hauran de guiar pels colors i símbols).

I, ara sí, quan les participants entrin en seu PIN a kahoot.it ja podeu començar a jugar!