Com fer un multienllaç amb Linktree

Colectic - Informàtic
La identitat digital de les entitats és la informació publicada a internet que forma la imatge que l'audiència té de nosaltres. Font: Cristian Dina (Pexels)
La identitat digital de les entitats és la informació publicada a internet que forma la imatge que l'audiència té de nosaltres. Font: Cristian Dina (Pexels)

Com fer un multienllaç amb Linktree

Colectic - Informàtic
Resum: 

Us expliquem com unificar les diferents informacions sobre la vostra entitat per consolidar la identitat digital i fer-la accessible.

La identitat digital és aquella informació publicada a internet sobre la nostra entitat que conforma la imatge que l'audiència té de nosaltres. Per això, és important unificar la informació, redireccionar-la i unificar-la, per tal que sigui més accessible per al nostre públic objectiu. Linktree és una de les plataformes que ens ajuda a generar multienllaços per poder agrupar aquesta informació de forma directa, per exemple, a la biografia d'Instagram. Us expliquem com fer-lo servir, pas a pas.

Registre

Per començar a fer el vostre multienllaç, haureu d'accedir a https://linktr.ee/ i registrar-vos amb un correu electrònic. Posteriorment, la plataforma us demanarà el vostre nom complet i us farà seleccionar els vostres interessos, a més de triar entre l'opció gratuïta o de pagament. Per últim, haureu de verificar el compte des d'un enllaç que haurà arribat al vostre correu electrònic.

Afegir enllaços

Un cop verificat el compte, entrareu directament a la pàgina per afegir els enllaços des del botó Add new link. Amb cadascun, us apareixerà un mòdul en el qual heu d'ajuntar l'enllaç i especificar el títol visible que li voleu posar.

El sistema de la plataforma és intuitiu: si un enllaç no funciona, el marcarà en vermell, i si us heu deixat alguna informació per posar, en groc, mentre que si tot està correcte el podreu veure en verd a la previsualització de la interfície.

La versió gratuïta permet adjuntar una icona, predissenyada o carregada des de l'ordinador, per a cadascun dels enllaços, veure les visites que han tingut, i una opció de privacitat si voleu que algun enllaç tingui un codi específic o demani la data de naixement de la persona que visita la pàgina.

Els enllaços es poden reordenar arrossegant-lo des de la part esquerra de cada mòdul. A més, cadascun té l'opció d'activar-los o desactivar-los segons les necessitats.

Organitzar enllaços

Des de l'icona del llamp situada a la dreta del botó per afegir enllaços podeu decidir l'estructura del la vostre pàgina multienllaç. Per exemple, poder agrupar els enllaços sota un títol amb Add a header.

També podeu afegir un banner de suport a causes socials des de Add support me link o un banner per acceptar donacions des de Add request link. Aquestes opcions us enviaran a la tercera pestanya, la de configuració o Settings, i haureu d'enllaçar el vostre mètode de pagament a través d'un compte de Paypal. Per al sector munsical, és possible afegir un enllaç de música de qualsevol plataforma i, si és Spotify, es previsualitzarà directament.

Des de la configuració, podeu afegir els enllaços a les xarxes socials, que apareixeran al final de la pàgina en forma d'icones. També podeu activar l'opció de contingut sensible perquè aparegui un avís a les persones visitants.


Pensa en el disseny

A la segona pestanya, Appearance, podreu decidir quin tema predeterminat de fons li poseu a la postra pàgina de multienllaços, i escollir una foto per a l'avatar ja sigui des de l'ordinador, des d'una altra xarxa social o fent un disseny amb Canva.

També podreu posar-li un títol a la pàgina i fer una descripció a l'apartat Bio, que apareixerà a l'inici de la interfície.

Comparteix el teu multienllaç

A la part superior dreta us apareixerà durant tota l'estona el vostre multienllaç, que haureu decidit prèviament a l'hora de crear-vos el compte. És aquest el que haureu de compartir a l'apartat website de la biografia d'Instagram, però també el podeu utilitzar a Youtube, a TikTok, a Twitter, i fins i tot a targes de presentació, perfils personals i firmes de correu electrònic! Com més connectades estiguin les vostres xarxes socials més accessibles seran i més consolidada estarà la vostra identitat digital.