Com funciona l'App de Creator Studio de Facebook?

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Sara Borrella
Com funciona l'App de Creator Studio de Facebook? Font: Facebook
Com funciona l'App de Creator Studio de Facebook? Font: Facebook

Com funciona l'App de Creator Studio de Facebook?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Creator Studio ja existia en versió escriptori però ara Facebook ha creat l'opció mobile perquè la puguem utilitzar des dels nostres dispostius mòbils.

Encara no sabeu què és Creator Studio de Facebook? Fa un temps us ho explicàvem aquí.

Es tracta d'una eina realitzada per aquesta xarxa social que permet, entre altres coses, programar continguts a Facebook. És, per tant, una eina de gran utilitat per a totes les entitats que inclogueu aquesta plataforma en les vostres estratègies de xarxes socials.

Creator Studio serveix per a organitzar l'estratègia de publicació de les pàgines de fans en Facebook i reuneix totes les eines necessàries per interactuar amb les vostres audiències des d'un únic lloc. Però també de les pàgines corporatives d'Instagram i de IGTV des d'un ordinador personal.

Ara, hi ha la versió mobile i us expliquem com funciona i quines funcionalitats trobareu perquè pugueu gaudir d’una experiència adaptada!

Accés a les vostres mètriques

Algunes de les mètriques que podreu veure:

- Les últimes visites de reproducció de vídeos entre 1 i 3 segons

Nombre de vegades que s'ha reproduït un vídeo durant 1 i 3 segons. Per cada impressió d'un vídeo, es comptaran les reproduccions per separat i s'exclourà el temps invertit a tornar a reproduir el vídeo.

- Nombre de seguidors/es

% de persones seguidores guanyats al dia i per publicació

- Ingressos

Les estadístiques sobre ingressos de Facebook fan un seguiment dels vostres ingressos obtinguts d'anuncis publicitaris i permeten veure ràpidament quins dels vostres vídeos les estan fent servir, estan en revisió, tenen els anuncis desactivats o no són aptes.

- Reaccions, comentaris i compartits

Les persones que visiten la teva pàgina indiquen què els agrada del teu contingut i et segueixen per estar a el dia de les teves novetats. Des d'aquí podràs veure quines són les seves reaccions, m'agrada, comentaris, nombre de vegades que han compartir alguna publicació vostra, etc.

- Engagement

L'Engagment o compromís és l’índex que surt de calcular la mitjana d’interaccions, com comentaris, icones de satisfacció o rebuig o comparticions. L'App ho calcula automàticament.

- Nombre d'espectadors/es que tornen

Personas que van veure al menys durant 1 minut alguna de les teves publicacions o vídeos durant la setmana anteriorni van tornar a veure-la durant al menys 1 minut durant la setmana següent.

- Mitjana de minuts vists

Mitjana de minuts que les persones van veure els vostres vídeos.

estadistiques1-creatorstudio

Administrar el contingut de les vostres publicacions

Amb aquesta funcionalitat, podreu editar, esborrar o programar les vostres publicacions per agilitzar el treball i no haver d'accedir des del vostre perfil d'administrador/a.

Ens referim al contingut que hagueu creat dins la pestanya de la 'Biblioteca de Contingut' de Facebook de la secció de Creator Studio per a ordinador.

Allà podríeu trobar tota la informació relativa a totes les vostres publicacions i, des de l'App les podreu modificar-la de manera més ràpida i intuïtiva amb foto, vídeo, enllaç o text creades des de les pàgines de la plataforma que administreu.

També llegir els missatges privats que us arriben a la bústia privada i contestar-los. A més, podreu filtrar la informació per data i tipus de post (vídeo, imatge, link, directes...)

posts-creatorstudio

Veure notificacions

Ho trobareu amb l'icona de la campana. Les notificacions funcionen per avisar-nos de l'activitat de les nostres pàgines de Facebook quan hi ha noves publicacions, cometaris o respostes.

Si teniu l'opció activada al vostre dispositiu mòbil, l'app us avisarà de totes les notificacions i missatges que hem anat rebent.

notificacions-creator-studio

Comunicar-vos amb la vostra audiència

L'App de Creator Studio de Facebook ens permet connectar-nos amb els nostres fans en temps real des de qualsevol lloc, a més de poder llegir i respondre els missatges i publicacions al moment sense haver-hi de passar per a la versió d'escriptori.

Vincular un compte d'Instagram amb Creator Studio

Abans de res, per a connectar un compte d'Instagram amb el Creator Studio, cal que ens assegurem que el nostre compte d'Instagram i una pàgina de Facebook estan connectades. Com fer-ho?

Canvia el perfil d'Instagram a un Perfil Creador. A Instagram, aneu-hi a Configuració > Compte > Canviar a compte de Creador.

Per comprovar que el canvi s'ha efectuat correctament, entreu a Creator Studio per a ordinador des d'aquest enllaç i des d'aquí podreu accedir a les pàgines de Facebook que administreu i els vostres comptes d'Instagram vinculades amb elles.

creador-ig-creatorstudio

Etiquetes: