8 eines per a l'estratègia digital a les xarxes socials

Colectic - Informàtic
Il·lustració del procés per fer una estratègia de màrqueting digital. Font: Pixabay
Il·lustració del procés per fer una estratègia de màrqueting digital. Font: Pixabay

8 eines per a l'estratègia digital a les xarxes socials

Colectic - Informàtic
Resum: 

Per desenvolupar la nostra estratègia digital podem fer ús de diversos recursos tecnològics.

Per implementar una estratègia digital a les xarxes socials cal seguir una sèrie de passes que les eines digitals ens poden facilitar, com ara identificar el públic al qual ens dirigim, el missatge que volem transmetre, els canals digitals adequats, auditar els comptes afins, cercar els hashtags adients, crear continguts digitals per compartir-los i monitorejar els resultats de les nostres publicacions.

Fem un recull d'algunes eines que ens poden ser útils per desenvolupar la nostra estratègia.

Hashtagify.me

Utilitzar hashtags a les xarxes socials pot duplicar el nostre impacte, segons les estadístiques. A través d'aquesta eina, podem identificar quins hashtags són tendència i quins ens poden ser més útils per arribar a més audiència, sempre tenint en compte que hem de trobar l'equilibri entre els hashtags de creació pròpia, aquells que facin servir les entitats afins per tal de generar xarxa i aquells que siguin tendència i, a més, esclar, tinguin a veure amb nosaltres.

La versió gratuïta analitza l'abast del teu hashtag i et fa suggeriments, mentre que la de pagament és molt més completa i serveix també per identificar hashtags per Instagram.

Social Elephants

El monitoreig de les xarxes socials permet escoltar-les activament i veure els resultats de la teva activitat, a més d'auditorar el comportament d'altres entitats o comptes afins. Per fer-ho hi ha eines d'analítica com Google Analytics o Matomo, de programari lliure.

Social Elephants és una eina de monitoreig amb més aplicacions i una de les més assequibles econòmicament. Permet enllaçar les xarxes i publicar-hi directament, a més de disposar d'un calendari de publicacions, i d'un sistema de categorització de contingut per afavorir l'anàlisi de les publicacions, així com d'eines per identificar els comptes que interactuen amb el nostre, per monitorejar comptes afins i per extreure'n les mètriques més completes.

Canva

Per fer una publicació, aquesta ha de tenir contingut, i com més visual sigui més abast tindrà. De fet, segons la regla del 4-1-1, de sis continguts quatre poden tenir un format habitual, un pot ser un contingut antic i l'últim hauria de tenir un format especial, com una infografia, que pot ser útil per transformar un text amb dades en una imatge.

Canva és una eina en línia senzilla i intuïtiva per editar imatges i fer cartells i infografies per a les xarxes socials. També permet fer presentacions i vídeos amb animacions. El contingut audiovisual és la principal estratègia del màrqueting digital per arribar a nous públics ja que el seu consum s'ha quadruplicat entre el jovent.

Tweetdeck

Per dur a terme una bona estratègia de xarxes socials el primer és planificar. Per això, cal tenir un calendari editorial i anar programant i publicant segons un seguit de circumstàncies com el calendari anual, les campanyes i accions dissenyades, les tendències a les xarxes i les interaccions generades.

Tweetdeck permet programar les publicacions amb les imatges, vídeos o hashtags corresponents i fer un monitoreig constant de la nostra activitat, dels comptes afins, dels hashtags predeterminats i de les interaccions.

Bit.ly

Si els continguts han de ser visuals (i audiovisuals), sempre que sigui possible, també han de portar enllaços per oferir més informació. Com que volem ocupar els mínims caràcters a les xarxes per tenir més espai per als nostres missatges, i volem que siguin visibles i atractius, podem escurçar-los i customitzar-los amb Bitly que, a més, permet fer un seguiment d'aquell enllaç per observar l'audiència.

També hi ha Polr com a alternativa de programari lliure.

Feedly

No només hem de saber què està passant a les xarxes socials en relació al nostre projecte, també què s'està publicant a internet amb una visió més àmplia.

És per això que ens pot ser útil Feedly, un agregador de notícies que permet seguir les webs del sector i identificar tendències, a més de cerca per nom, url o hashtag i crear alertes que t'avisin de la publicació de notícies amb determinades paraules clau, això en la versió de pagament.

Buffer

Buffer és una plataforma de gestió de xarxes socials que simplifica la programació i publicació de contingut en diverses plataformes, com ara Facebook, Twitter, Linkedin, i Instagram. Aquesta eina permet carregar diversos continguts a la vegada i, després, establir horaris de publicació, la qual cosa optimitza la distribució del contingut al llarg del dia. A més, Buffer proporciona anàlisi i estadístiques per a avaluar el rendiment de les publicacions, incloent-hi mètriques de participació i abast, fet que facilita l'adaptació de l'estratègia de comunicació segons els resultats obtinguts.

Snapseed

Snapseed és una aplicació d'edició de fotos, dissenyada per a oferir a les usuàries un conjunt d'eines d'edició directament en els seus dispositius mòbils. Només entrar a l'aplicació, cal seleccionar la imatge de la nostra galeria que volem editar, i, un cop fet, l'aplicació ens redirigeix a una varietat d'eines d'edició intuïtives. Snapseed, a més, ofereix opcions avançades de retoc fotogràfic, com ara l'ajust d'exposició, la correcció selectiva, la rotació o els filtres creatius.

Una de les característiques més distintives d'aquesta aplicació és la seva interfície d'usuari intuïtiva que permet tocar i lliscar per a realitzar ajustos precisos, brindant un control detallat sobre l'aparença final de la imatge. A més, l'aplicació proporciona l'opció de guardar els canvis realitzats com a 'Looks' predefinits, que després es poden aplicar automàticament a altres fotografies.