Fes de community manager amb Hootsuite!

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fes de community manager amb Hootsuite!

Resum: 

Fer de “community manager” es ben senzill amb una eina com Hootsuite. Amb aquesta aplicació en línia, podreu gestionar les vostres xarxes socials i fins i tot programar continguts. L'aplicació per mòbil la fa portable a tot arreu on sigueu.

Actualment vivim en una època on la informació corre per les xarxes socials com les espurnes en un correfoc. Estem immersos de ple en la societat de la informació, i aquestes xarxes en formen part fonamental d'ella. Cal ser-hi present, però amb mesura. I segurament en més d'una. Però per gestionar totes aquestes xarxes, hi han poques eines que realment ho puguin fer bé. Hootsuite és una d'elles que us pot facilitar molt la publicació i visualització de continguts. Amb aquest recurs, podreu conèixer aquesta eina i gestionar diverses xarxes socials a la vegada.

Connectar les xarxes socials a Hootsuite

Per poder utilitzar Hootsuite s'ha de realitzar un procés de registre com en totes les eines 2.0. Quan ja tinguem el compte creat, el primer que haurem de realitzar és afegir les xarxes socials que volem gestionar. Principalment Hootsuite ens comentarà si volem afegir el compte de Twitter, Facebook i Linkedin, però també podem afegir altres xarxes socials com Google+, Foursquare, Wordpress, MySpace o Mixi.


Quan afegim totes aquestes xarxes, us demanarà sempre associar cada xarxa social amb Hootsuite mitjançant el connector que disposa la xarxa. Us demanarà el nom d'usuari i la clau de pas. En alguna xarxa social us demanarà permís perquè Hootsuite pugui utilitzar aquesta xarxa. Una de les opcions que ens indica Hootsuite quan afegim una xarxa social, és l'opció de crear una columna en el visor de xarxes socials. Si li dieu que no, més tard podreu crear-la de nou sense cap problema.


Configurar les columnes

Un cop hagueu connectat les vostres xarxes socials a Hootsuite, podeu configurar el vostre visor de columnes per veure-les totes elles. A més d'aquestes xarxes socials connectades on hi podeu penjar contingut, també podem connectar-nos a d'altres però per només veure les publicacions de les nostres amistat.

Per afegir una columna heu d'anar a la icona de la casa de la part esquerra i clicar al botó de “Añadir columna”. Un cop aquí, podeu afegir una altra xarxa social com en el procés anterior. Fixeu-vos-hi que a part de les xarxes socials anteriorment esmentades, hi ha una opció anomenada “Apps”. Les “Apps” de Hootsuite, són petites extensions de l'eina que et permeten visualitzar el contingut d'altres xarxes socials. A un cop d'ull, podem afegir Youtube, Instagram, Tumblr, Flickr, Vimeo o SlideShare.


Quan s'afegeix una columna, hi hauran xarxes socials que permeten afegir-ne més d'una. Per exemple, Linkedin permet afegir les teves actualitzacions, totes les actualitzacions i les actualitzacions programades. Twitter permet veure les vostres actualitzacions d'estat, les mencions i els missatges directes. I així en cada xarxa social.

Les columnes de cada xarxa social estan agrupades per una pestanya. A cada pestanya hi poden haver-hi diverses xarxes socials, però potser seria recomanable disposar d'una xarxa social per pestanya.

Publicar contingut

Publicar contingut amb Hootsuite és molt senzill. A la part de dalt, a l'esquerra, veureu la caixa de text on podreu escriure el missatge a publicar. En aquesta caixa hi han vàries opcions com: adjuntar una imatge o un arxiu, programar la publicació, la ubicació de la publicació o les opcions de privacitat. Al costat mateix de la caixa de text, hi han les xarxes socials on podeu publicar les publicacions.

Un cop clicat el botó de publicar, el missatge quedarà publicat a les xarxes socials què hagueu seleccionat.

Programar publicacions

Hootsuite té una opció molt bona que us permet programar les publicacions. Així us pot solucionar no haver d'estar davant l'ordinador, o el telèfon mòbil, quan no podeu estar en un esdeveniment que ha de ser reportat a les vostres xarxes socials.

Per a programar una publicació, és tant senzill com escriure el missatge i clicar el botó de calendari. Us sortirà un desplegable on podreu seleccionar el dia i l'hora que vulgueu que sigui publicat la vostra publicació. Hi ha una opció molt recomanable de rebre un correu electrònic per tal de comprovar que el vostre missatge hagi sigut enviat.

L'aplicació per mòbil

Les xarxes socials són sinònim d'informació a l'instant, de rapidesa i localització. Per ser on hi ha la informació, podem portar un portàtil o simplement un telèfon d'última generació. Però per difondre-la a les xarxes socials on som presents, cal també una bona aplicació per aquest fi.

Hootsuite disposa d'aplicació per mòbil per iPhone, iPad, Android i BlackBerry. El seu funcionament és molt similar que la web, primer hem de registrar totes les xarxes socials. Un cop registrades, podeu afegir les diferents visualitzacions: el mur del vostre facebook, les notificacions de twitter o els missatges privats que us envien.


Per a publicar un missatge, disposem de les mateixes oportunitats que la web: publicar, adjuntar un arxiu i programar la publicació.