Guia per a la transformació digital de la vostra entitat - 2a part

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda - Colectic
Actualment hi han moltes eines de programari lliure que poden utilitzar les entitats. Imatge de Rawpixel Ltd. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Imatge de Rawpixel Ltd. Llicència d'ús CC BY 2.0
Actualment hi han moltes aplicacions de programari lliure que poden fer servir les entitats. Imatge de Rawpixel Ltd. Llicència d'ús CC BY 2.0
La gestió de les entitats és una bona porta al programari lliure. Imatge de Quinn Dombrowski. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0 Font: Imatge de Quinn Dombrowski. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0
La gestió de les entitats és una bona porta al programari lliure. Imatge de Quinn Dombrowski. Llicència d'ús CC BY-SA 2.0

Guia per a la transformació digital de la vostra entitat - 2a part

Colectic - Informàtic
Resum: 

Un cop feta l’estudi de necessitats de la vostra entitat ja podeu començar a pensar en quines eines necessitareu. D’eines n’hi han moltes però és recomanable prioritzar les de programari lliure.

Tal i com vam explicar a la primera part de la guia, el procés de transformació digital és complex. És molt important tenir clares quines necessitats necessiteu per la vostra entitat. Mitjançant aquesta planificació podreu després seleccionar les eines més importants. Penseu que a a vegades, hi han eines que tenen un cost important de diners. I no podeu malgastar en eines supèrflues.

A continuació, i amb consonància amb la primera part d’aquesta guia, us descriurem algunes de les eines que us poden ajudar per al desenvolupament de la vostra entitat.

Aplicacions de comunicació

  • Socioboard

Socioboard és una plataforma per gestionar diversos comptes de xarxes socials. Socioboard és una eina de programari lliure. Mitjançant Socioboard podreu publicar i programar publicacions, de 9 xarxes socials diferents. A part, Socioboard també té diverses eines que us poden ajudar en el vostre dia a dia. Socioboard és de programari lliure i us el podeu descarregar lliurement.

  • Scribus

Scribus és una eina per a la autoedició de diferents formats impresos. Amb Scribus podreu dissenyar els tríptics o díptics de la vostra entitat, i enviar-los a imprimir directament a la vostra impressora o al vostre servei de copisteria o impremta. Scribus funciona d'una forma professional i us podrà solucionar molts problemes.

Scribus és una eina de programari lliure i us la podeu descarregar lliurement aquí. Podeu consultar aquests manual de Scribus o consultar directament aquest recurs que vam escriure.

  • Inkscape

Inkscape és una eina per poder il·lustrar en vectorial. Però a part de poder il·lustrar, Inkscape també té diverses funcions per poder maquetar i dissenyar diversos tipus de comunicacions. Mitjançant Inkscape podreu dissenyar els cartells dels vostres esdeveniments o els tríptics informatius.

Podeu consultar el recurs que vam fer de Inkscape aquí. Inkscape és una eina de programari lliure i us la podeu descarregar lliurement.

  • LibreOffice Writer i Impress

LibreOffice és un paquet ofimàtic que té diverses eines com Writer, Calc, Impress, Base, Draw i Math. Mitjançant Writer i Impress podreu redactar tot els tipus de documents que necessiteu i dissenyar totes les presentacions que necessiteu presentar.

LibreOffice és un paquet ofimàtic que és programari lliure i us el podeu descarregar aquí.

Programes de gestió

  • Dolibarr

Dolibarr és un aplicació que permet gestionar entitats o associacions sense ànim de lucre. Dolibarr és un Planificador de Recursos Professionals (ERP) i un Gestor de Relacions amb Clients (CRM). Mitjançant Dolibarr podreu gestionar la vostra entitat.

Dolibarr és una eina de programari lliure i us la podeu descarregar lliurement aquí.

  • Odoo

Odoo és un sistema de Planificador de Recursos Professionals (ERP) i un Gestor de Relacions amb Clients (CRM) que permet gestionar la vostra entitat d’una forma molt professional i efectiva. Mitjançant Odoo podreu gestionar projectes, recursos, personal etc. Odoo té tot un sistema d’extensions que us facilitarà molt la vida.

Odoo té una versió de programari lliure que us la podeu descarregar aquí i instal·lar en un servidor propi.

  • CiviCRM

CiviCRM és una aplicació que és un Gestor de Relacions amb Clients (CRM). Mitjançant CiviCRM podreu gestionar tota la base de clients de la vostra entitat i gestionar tots els donatius de la vostra entitat i els cobraments de la vostra entitat. CiviCRM el podreu integrar al vostre gestor de continguts Drupal, Wordpress o Joomla.

CiviCRM és programari lliure. Podeu testejar CiviCRM aquí.

Programes per arxivar

  • CommonsCloud

CommonsCloud és un servei de núvol corporatiu autogestionat amb programari lliure, ètica i respecte per a la privacitat. Al darrera de CommonsCloud hi ha una cooperativa de serveis. Per fer servir CommonsCloud necessiteu donar-se d’alta a la cooperativa.