Noves formes de finançar la nostra entitat

Autor/a: 
Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Noves formes de finançar la nostra entitat

Resum: 

Del microfinançament al finançament col·lectiu, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació posen a la mà de les entitats noves formes de cercar i trobar finançament per als seus projectes.

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) han canviat moltes de les maneres de treballar i relacionar-nos en la vida quotidiana. La gestió de la nostra entitat també ha canviat de manera significativa, i també ho està fent la manera en que podem cercar i trobar finançament per als nostres projectes.

A xarxanet ja us hem explicat vàries vegades alguns d'aquests projectes que ens aporten noves formes de finançament. Amb aquest recurs us recollim les iniciatives que us hem explicat.

Microdonacions

Poques entitats tenen la sort de rebre grans donacions que els permetin desenvolupar els seus projectes, i poques persones poden realitzar aquestes donacions a les entitats. Però la major part de nosaltres podem aportar petites quantitats que, sumant-les, fan possible ajudar a qui vol ajudar.

Plataformes de voluntariat

Però els projectes necessiten molt més que les nostres aportacions econòmiques. Hi ha diversos serveis web que ens permeten organitzar les necessitats dels nostres projectes, des de les necessitats econòmiques, els recursos o la necessitat de voluntariat.

Finançament col·lectiu

Una de les característiques que tenen aquests projectes és el d'intentar implicar als microdonants en la realització del projecte, teixint xarxa entre qui realitza les donacions, qui realitza el projecte, i les persones beneficiàries d'aquest. Les experiències de crowdfundig (o finançament col·lectiu) barregen la potència de les xarxes socials amb els projectes d'intervenció social.

Experiències de crowdfunding

Hi ha diversos projectes creatius que estan tirant endavant gràcies tirar endavant experiències de finançament col·lectiu.

  • El Cosmonauta
    Una pel·lícula de ciència ficció que fa servir el crowdfunding i llicències Creative Commons. Serà distribuïda a través d'Internet, DVD, televisió i cine, al mateix temps, creant una experiència.
    Visita la web de El Cosmonauta

  • Arròs movie
    Una road movie feta amb el teu granet d'arròs, llicències lliures i amor a la paella.
    Visita la web d'Arròs Movie

On puc aprendre'n?

La incorporació de les eines TIC implica canvis en la manera de treballar. Aprendre a fer servir correctament les possibilitats de les eines TIC fa que ens centrem en l'objectiu principal: la realització d'un projecte social.

Et podem ajudar: