Perfils personals i pàgines d'admiradors de Facebook, com fusionar-los?

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Perfils personals i pàgines d'admiradors de Facebook, com fusionar-los?

Resum: 

Amb aquest recurs aprendreu a diferenciar perfectament un perfil personal i una pàgina d'admiradors de Facebook, i saber escollir el que realment necessiteu. En el cas d'haver creat primer el perfil i desprès la pàgina d'admiradors, us explicarem com fusionar-los.

Els que heu vist créixer Facebook des dels seus primers anys, heu vist com la xarxa social ha anat evolucionant. Alguns cops amb canvis de disseny o noves polítiques de privacitat, que no han acabat d'agradar. I d'altres amb noves tipologies d'usuaris. Quan Facebook va sorgir de l'ou, només hi havia el perfil personal. Però al cap d'uns anys va sorgir la pàgina d'admiradors, un nou tipus de perfil que encaixa perfectament amb les entitats. El problema es que moltes entitats van crear un perfil personal, i ara tenen moltes amistats. Algunes tenen el perfil personal i també disposen d'una pàgina d'admiradors creada recentment. I algunes han anat creant pàgines d'admiradors com quan surten bolets.

Com es pot transformar el perfil en una pàgina d'admiradors? Com es poden convertir les amistats del perfil personal en admiradors de la pàgina d'admiradors? Com es pot fusionar dos pàgines d'admiradors? Amb el següent recurs aprendreu a escollir realment el tipus de perfil que us interessa per la vostra entitats, a transformar un perfil personal en pàgina d'admiradors i a fusionar dos pàgines d'admiradors.

El perfil personal de Facebook

Tal i com diu la mateixa paraula, personal ve de persones. Per tant el perfil personal de Facebook hauria de ser per a persones humanes. I no per a negocis, productes o entitats sense ànim de lucre. Un perfil personal pot tenir amistats al Facebook, i aquestes poden interactuar amb les altres amistats. Com a molt es poden enviar missatges amb altres perfils personals que no siguin amistats, quan la configuració estigui oberta per aquest fi.

Per tant, no és del tot correcte crear un perfil personal per una entitat sense ànim de lucre, ja que ja hi ha una tipologia per aquests tipus de perfils.

La pàgina d'admiradors de Facebook

La pàgina d'admiradors de Facebook, és un tipus de perfil creat específicament per empreses, entitats o campanyes. Concretament Facebook admet les següents tipologies per a la pàgina d'admiradors:

 • Comerç local o lloc
 • Empreses, organització o institució
 • Marca o producte
 • Artista, grup o personatge públic
 • Entreteniment
 • Causa o col·lectiu

Cada una té alguna particularitat concreta de classificació, però a la fi totes funcionen idènticament. A diferència dels perfils personals, a una pàgina d'admiradors pots deixar-hi un missatge escrit al seu mur sense ser admirador. Tot i així és possible desactivar aquesta opció, mitjançant les opcions de privacitat de la pàgina.

Per a crear una pàgina d'admiradors de Facebook, s'ha de disposar d'un perfil personal. Hi han usuaris, que només es registren amb perfil personal per crear la pàgina d'admiradors. Aquest perfil personal el poden configurar amb molta privacitat. Podeu consultar aquest antic recurs de Xarxanet-Tecnologia per saber com configurar la privacitat de Facebook.

Si sou administradors d'alguna pàgina d'admiradors, també disposeu de la vostra línia de temps, però no amb les notícies dels vostres admiradors... sinó les notícies de les pàgines que vosaltres, com adminstradors, admireu. És un fet bastant curiós.

I el més interessant de disposar d'una pàgina d'admiradors per una entitat, podeu accedir a les estadístiques de visites. En aquesta notícia podeu conèixer-les una mica més a fons.

Com transformar un perfil personal en una pàgina d'admiradors?

La mítica pregunta “que va ser primer? L'ou o la gallina?” al Facebook no existeix. Primer va ser el perfil personal i després la pàgina d'admiradors. Error? No! Simplement, és una millora de la mateixa xarxa social. El que sí que va ser un error, és no haver llançat l'opció de crear pàgines d'admiradors conjuntament amb l'eina de transformar perfils personals en pàgines.

Si sou una entitat sense ànim de lucre, amb un perfil personal al Facebook que disposa de 5000 amistats, podeu transformar aquest perfil en una pàgina d'admiradors. Però abans de fer-ho heu de tenir clar el següent:

 • Tots els amics i seguidors es convertiran en admiradors
 • La foto de perfil és transformarà en la foto de la teva pàgina
 • Les fotos i els àlbums del perfil personal no estaran en la nova pàgina d'admiradors
 • No podreu gestionar grups d'usuaris, per tant assigneu nous gestors
 • El teu nom d'usuari serà el nom de la teva pàgina
 • En el cas de ser administrador d'alguna pàgina d'admiradors, podràs continuar administrant-la

Primer de tot us heu d'autentificar a Facebook amb el perfil personal que voleu transformar i visitar aquesta pàgina. Quan estigueu a la pàgina, heu de seleccionar quina categoria és l'adequada per descriure la vostra pàgina. Un cop seleccionada la categoria, heu d'escriure el nom que voleu a la pàgina. Automàticament us convertirà el perfil personal en pàgina d'admiradors.

Com fusionar una pàgina d'admiradors en una altra pàgina d'admiradors?

Imagineu el cas que ja havíeu creat una pàgina d'admiradors però que un cop feta, us n'adoneu que el nom és incorrecte. Amb el vostre perfil d'usuari creeu una altra pàgina d'admiradors amb el nom correcte. Però amb la pàgina equivocada, ja hi teniu admiradors, posats en el cas que vinguin d'un procés de transformació de perfil personal a pàgina d'admirador. Com podeu fusionar-la? Fer-ho és ben senzill.

El primer de tot que s'ha de fer és accedir des del perfil personal on administreu les dos pàgines. Des del perfil personal, i no des del perfil de pàgina d'admiradors, busqueu la pàgina al cercador del Facebook. La visiteu, cliqueu a “Editar la pàgina”, “Edita la configuració”, seleccionar “Fusionar pàgines”, ompliu el formulari i cliqueu a endavant.

El nom, les fotografies i les publicacions de la pàgina vella no es guardaran a la nova pàgina. La pàgina vella, s'eliminarà del Facebook. Ull perquè aquest procés no es pot desfer.

Es pot transformar una pàgina d'admiradors en un perfil personal?

En el cas d'haver fet prèviament una transformació de perfil personal a pàgina d'admirador, es pot tornar a convertir la pàgina d'admirador en un perfil personal. Per a fer-ho s'ha d'omplir el següent formulari. És possible que Facebook denegui la teva solicitud en el cas que vulguis incomplir les tipologies d'usuaris abans descrites.