Plantilles de disseny minimalista per Wordpress

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
El disseny web minimalista es caracteritza per utilitzar pocs colors, sobretot blancs. Imatge de Serge Kij. Llicència d'ús CC BY 2.0. Font: Serge Kij. Llicència d'ús CC BY 2.0.
El disseny web minimalista es caracteritza per utilitzar pocs colors, sobretot blancs. Imatge de Serge Kij. Llicència d'ús CC BY 2.0.
Una característica dels dissenys minimalistes és l'adaptació del disseny a qualsevol pantalla. Imatge de Serge Kij. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0 Font: Serge Kij. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0
Una característica dels dissenys minimalistes és l'adaptació del disseny a qualsevol pantalla. Imatge de Serge Kij. Llicència d'ús CC BY-NC 2.0

Plantilles de disseny minimalista per Wordpress

Colectic - Informàtic
Resum: 

Quan no es disposa d’un manual d’identitat visual és millor realitzar els dissenys utilitzant colors neutres com el blanc. Mitjança el color blanc i un disseny de mínims, tindrem una web útil.

La gran majoria d’entitats sense ànim de lucre no disposen d’un manual o protocol d’identitat visual que els indiqui els colors corporatius i les tipografies a utilitzar. Com que no es disposa d’aquest document que marca unes directrius gràfiques, moltes vegades s’utilitzen colors i tipografies sense tenir un criteri adequat. Combinar tipografies de la mateixa família o utilitzar colors cridaners, en són un bon exemple.

En el camp del disseny web, passa el mateix. Si no és disposa d’un bon manual d’identitat visual, veurem autèntiques obres ‘kitch’. Així i tot, hi ha solucions per a dissenyar una bona web, en cas que no es disposi d’un document que estipuli els colors corporatius i les famílies tipogràfiques.

La gran majoria de gestors de continguts disposen de plantilles de disseny mínims que utilitzen colors molt neutres. Són plantilles conegudes com a dissenys mínimalistes i serveixen per a aquests tipus de casos que hem comentat.

A continuació us detallem algunes plantilles de disseny minimalistes per al gestor de continguts Wordpress.

Ocean WP

Aquesta plantilla de disseny és una de les més famoses i més descarregades. És un potent tema que permet configurar la pàgina amb múltiples funcionalitats. Mitjançant aquesta plantilla web, podreu crear un senzill tema, un tema per blog o una plantilla més institucional.

Té múltiples característiques, com: integració amb botiga electrònica, disseny d’arrossegar i deixar anar, temps de càrrega molt ràpid i bon posicionament SEO. A part que es pot integrar amb altres constructors visuals.

Podeu descarregar-vos Ocean WP gratuïtament d’aquí.

Astra

Astra és una plantilla de disseny molt potent. Mitjançant aquesta plantilla de disseny minimalista, podreu crear tantes estructures web com necessiteu. A part de la versió gratuïta que disposa, incorpora moltes funcionalitats que podeu comprar a la seva pàgina web.

Astra també és compatible amb la gran quantitat de constructors visuals de Wordpress que hi ha a Internet. Podreu combinar la plantilla de disseny amb un constructor visual, i així crear pàgines web des de zero.

Podeu descarregar-vos Astra gratuïtament aquí.

Minimal Blog

Si el que necessiteu és una plantilla de disseny pel vostre blog, Minimal Blog és la vostra plantilla de disseny ideal. Aquesta plantilla de disseny conté diverses estructures de disseny, que es poden configurar, canviar de color, etc.

La plantilla incorpora un carrusel de notícies a la part superior, per mostrar les últimes notícies o entrades del vostre blog. El disseny és molt ampli i amb un color fons blanc, per no rebre distraccions.

Podeu descarregar-vos Minimal Blog gratuïtament aquí.

Ignis

Ignis és una plantilla de disseny especialment dissenyada per crear biografies o recopilacions de treballs. El seu disseny facilita la creació d’aquest tipus de continguts. A part d’aquest tipus de continguts també es poden crear més tipus de continguts amb la seva funcionalitat especial «custom post type».

Una de les característiques principals d’Ignis és la gran facilitat que té aquesta plantilla per posicionar correctament la pàgina web. La mateixa plantilla té un pes molt inferior a altres plantilles de disseny, utilitzades a Wordpress.

Podeu descarregar-vos Ignis gratuïtament aquí.

Pronto

Pronto és una plantilla de disseny molt característica i única. Mostra un disseny basat en graelles de columnes. Aquestes graelles de columnes es poden configurar, detallant una nova amplitud, nombre de columnes i categoria de notícies a mostrar.

Pronto és una plantilla de disseny molt fàcil d’utilitzar i no necessita gaires coneixements tècnics. Pesa molt poc i això és molt beneficiós per posicionar la pàgina en els cercadors d’informació. La versió gratuïta incorpora moltes funcionalitats.

Podeu descarregar-vos Pronto gratuïtament aquí.