4 organitzacions per captar voluntaris internacionals

 Font:
Font:
 Font:
Font:

4 organitzacions per captar voluntaris internacionals

Resum: 

Diverses organitzacions internacionals envien cada any estudiants i joves interessats en fer voluntariat al sector no lucratiu.

Joves internacionals interessats en el tercer sector aporten a les entitats diferents habilitats i punts de vista, són frescos i poden ser de molta ajuda durant unes setmanes o fins i tot mesos. La diversitat i multiculturalitat als equips és una font de creativitat i inspiració. Trobar un voluntari amb aquestes característiques pot semblar tasca complicada, però diverses organitzacions i agències s'encarreguen de facilitar la cerca.

Entre moltes de les que podem trobar, a nivell de fora de la comunitat europea destaquen:

IES Abroad

IES Abroad és una entitat de Chicago que organitza programes de voluntariat o pràctiques internacionals per a joves i estudiants. Entre el seu repertori, hi apareix Barcelona. La institució s'encarrega de preparar l'allotjament, el transport i activitats paral·leles al voluntariat per als joves. D'aquesta manera els nouvinguts fan una immersió cultural a la vegada que ofereixen un servei per al sector no lucratiu.

Summer internship

Inicialment anomenada University of Dreams (Universitat dels somnis) s'encarrega de trobar pràctiques per a estudiants a diferents parts del món. Les organitzacions sense ànim de lucre, pel canvi social, universitats o hospitals poden contactar l'agència perquè els gestioni el contacte amb un estudiant interessat en fer pràctiques o voluntariat al sector no lucratiu. Un iversity of Dreams s'encarrega de filtrar els currículums, organitzar una entrevista, trobar un allotjament per la persona en pràctiques i preparar-li activitats en el país d'arribada.

Global Experiences

Aquesta agència s'encarrega que joves amb passió per començar a aprendre i a fer pràctiques durant unes setmanes en diferents empreses o entitats trobin el seu lloc adequat. Per a l'organització no suposa cap cost ja que l'agència prepara i filtra tots els canditats. Algunes de les experiències dels canditats es poden llegir al seu blog. Les experiències també es poden llegir a blogs d'alguna organització com iWith.org.

Instant Karma

En el cas d'organitzacions que necessitin trobar aquestes habilitats i creativitat de persones internacionals però no disposin de l'espai suficient o les seves tasques siguin massa curtes com per acceptar a un voluntari durant varies setmanes, es pot recórrer a organismes com instant-karma.co que fomenta el voluntariat virtual. Aquesta organització ajunta el talent del voluntari i les necessitats de l'entitat a través de la seva base de dades per facilitar la tasca de trobada.

Comentaris

Hola!!

Em dic Verònica, tinc 27 anys i sóc mestra d'Educació Especial i Psicopedagoga.

M'agradaria dedicar un estiu al voluntariat relacionat amb el tercer món. No sabria a on dirgir-me ni qui em podria orientar.

Moltes gràcies

Bon dia Verònica, gràcies per escriure'ns. Pots trobar ofertes de voluntariat a entitats com el Servei Civil Internacional de Catalunya o COCAT. Si necessites més informació o resoldre dubtes contacta'm a ruben[@]iwith.org.

Afegeix un comentari nou