5 activitats per celebrar el Dia Internacional per la Pau

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Suport Tercer Sector
 Font: Canva.
El Dia Internacional per la Pau es commemora cada 21 de setembre. Font: Canva.
 Font: Canva.
Diverses entitats impulsen activitats per treballar a favor de la pau en el marc de la celebració. Font: Canva.

5 activitats per celebrar el Dia Internacional per la Pau

Autor/a: 
Suport Tercer Sector
Suport Tercer Sector

Resum: 

El 21 de setembre se celebra el Dia Internacional per la Pau, una jornada proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1981 per commemorar i enfortir els ideals de la pau i promoure la no-violència arreu del món.

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional per la Pau, diverses entitats d'arreu de Catalunya organitzen actes i iniciatives per commemorar l'efemèride. L'objectiu de les propostes és promoure la cultura de pau i la resolució pacífica de conflictes, així com reivindicar la importància de treballar conjuntament per construir un món més pacífic i harmoniós.

  • Vermut per la pau

El diumenge 24 de setembre, a partir de les 12.00 h del migdia i fins a les 14.00 h, la Plataforma per la Pau Lloret organitza un vermut per la pau al 'Jardí de la Pau', un emplaçament situat al passeig de la Mar, a Lloret de Mar.

L'acte comprendrà un vermut popular, amb música en directe, i també comptarà amb la presentació de la proposta ideològica de la Fundació per la Pau i la Solidaritat (FundiPau), institució que treballa per l'educació per la pau.

La iniciativa, que presentarà el director de l'organització, Albert Caramés, consistirà en un recull les idees i principis de la fundació per a la construcció d'un món més just i pacífic. La jornada també pretén actuar com un punt de trobada per a totes aquelles persones que volen treballar per la pau. El vermut és gratuït i obert a tothom.

  • Exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!

Fins al 3 d'octubre, la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda de Barcelona acull l'exposició ‘Armes Nuclears #MaiMés!', una iniciativa organitzada per FundiPau que ja s'ha pogut veure en diversos municipis Catalunya.

La mostra, que es pot veure de dimarts a dissabte en horari d'obertura del centre, tracta els efectes destructius de les armes nuclears, el context actual i la tasca de la societat civil i dels països d'arreu del món per contribuir a la seva prohibició.

L'exposició, nascuda amb un fort objectiu sensibilitzador, forma part de la programació d'activitats del 'Tardor de pau a Horta-Guinardó', un cicle impulsat pel Districte d'Horta i Guinardó de Barcelona.

  • Xerrada ‘On són els meus drets?'

El dilluns 2 d'octubre, l'Associació Justícia i Pau organitza la xerrada gratuïta ‘On són els meus drets?', un col·loqui centrat en els drets humans i com garantir-los. L'acte, que coincideix amb el 75è aniversari de la Declaració dels Drets Humans, tindrà lloc al Centre Cultural La Farinera del Clot, a Barcelona, de 18.00 h a 20.00 h.

La xerrada comptarà amb la jurista feminista Adilia de las Mercedes i l'advocat de la Fundació Migra Studium, Josetxo Ordóñez. La moderació anirà a càrrec del periodista Majo Siscar. L'acte oferirà un format híbrid i també tindrà disponible el seguiment virtual a través de la plataforma Cristianisme i Justícia.

  • Jornada 'Seguretat feminista contra bel·licisme hegemònic'

El Centre Delàs d'Estudis per la Pau organitza les seves jornades anuals el 25 d'octubre de 17.30 h a 20.30 h al saló d’actes de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, a Barcelona.

Enguany, la vetllada combinarà un enfocament teòric i pràctic sobre la seguretat feminista, una alternativa contraposada al militarisme i a la cultura bel·licista que es basa en la no-violència, la justícia social i la igualtat de gènere.

L'acte s'iniciarà amb la conferència de Laura Sjoberg, professora de política i relacions internacionals a la Universitat de Londres Royal Holloway.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració l’Institut de Drets Humans de Catalunya i la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). L'entrada és oberta i gratuïta per a tothom, però es requereix inscripció prèvia.

  • Crida de voluntariat per participar en la 'Peaceweek' sobre migracions climàtiques

El Servei Civil Internacional de Catalunya crida a la participació voluntària en la 'Peaceweek' sobre migracions climàtiques, que se celebrarà del 14 al 21 de novembre de 2023 a Barcelona. La setmana de pau, enguany, se centrarà en la crisi climàtica i les seves conseqüències sobre les migracions.

Els detalls de la convocatòria es poden conèixer més extensament a la pàgina web de l'entitat. Els objectius principals de les jornades també seran la promoció del diàleg i la cooperació, així com l'impuls d'accions per afavorir la justícia climàtica i la protecció dels drets humans.

Afegeix un comentari nou