5 plataformes per fer voluntariat digital al món

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

5 plataformes per fer voluntariat digital al món

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El voluntariat online posa en contacte les ONG i comunitats de persones per realitzar una activitat amb només una condició indispensable: tenir connexió a Internet.

El voluntariat digital trenca amb una de les normes del voluntariat tal com es coneixia fins avui dia: haver de desplaçar-se fins a un lloc per donar suport a una activitat. Amb l’aparició de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, fer un voluntariat s’ha convertit en una tasca més diversa, que no necessàriament ha de trobar un espai físic per realitzar-la, més flexible i, fins i tot, amb la possibilitat de fer-la en menys temps.

Aquestes són alguns dels avantatges del voluntariat digital, una nova tendència a través de la qual les persones interessades poden compatibilitzar el seu dia a dia amb una dedicació setmanal des d’un punt amb connexió a Internet per donar suport a les activitats d’una organització o una comunitat.

A continuació, es presenten algunes plataformes digitals on trobar opcions per fer un voluntariat digital:

1. Programa Online Volunteering de les Nacions Unides

El programa de la ONU contribueix a l’assoliment de la pau i el desenvolupament al món a través del voluntariat. El voluntariat digital permet a les organitzacions treballar en equip d’una manera ràpida, fàcil i efectiva. Ofereixen voluntariats en traducció, art i disseny, escriptura, recerca, ensenyament, administració, organització d’esdeveniments, salut, etc.

2. All for Good

És un punt de trobada pel voluntariat a Internet amb la missió de connectar organitzacions i persones a través d’una plataforma comuna. Té la missió d’apoderar les persones i les ONG i per això han desenvolupat, segons afirmen, la plataforma online més gran on trobar oportunitats de voluntariat. A través del seu cercador, es poden filtrar només places per fer voluntariat digital.

3. Volunteer Match

És una base de dades on es poden trobar convocatòries per fer voluntariat digital. Actualment, tenen un llistat amb més de 6200 places de voluntariat en àmbits com la captació de fons, les xarxes socials, el desenvolupament i programari, la música, o la gestió i administració de projectes. Amb més de 100.000 organitzacions sense afany de lucre al món, l’objectiu és posar en contacte les causes que necessiten voluntariat amb les causes que el voluntariat cerca.

4. Fundació Vicente Ferrer

Tenen una plataforma online anomenada Voluntariat Digital que va néixer amb l’objectiu de sumar membres entre la comunitat virtual per combatre la pobresa. La plataforma solidària té la missió de transmetre una filosofia d’acció basada en la justícia social i els drets humans. Per unir-te a la xarxa, pots omplir el següent formulari.

5. La Creu Roja Americana

Ofereixen oportunitats de voluntariat digital amb només alguns requisits: tenir un compte de Twitter i/o Facebook, mirar el correu electrònic amb freqüència, saber utilitzar les xarxes socials, conèixer alguns programes de monitoratge de xarxes com Hootsuite o Tweetdeck i poder navegar en un portàtil durant quatre hores contínues. Per poder sol·licitar una plaça, es pot fer al següent enllaç.

Afegeix un comentari nou