Acción Planetaria: noves idees per crear un món millor

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca / Cris Gómez / Marc Gómez
Acció Planetària ha dut a terme accions a països com el Perú, l'Índia o Sierra Leone. Font: Acció Planetària
Acción Planetaria ha dut a terme accions a països com el Perú, l'Índia o Sierra Leone. Font: Acción Planetaria
'Ossets fets amb amor' és un dels trets característics d'Acció Planetària. Font: LaviniaNext
'Ossets fets amb amor' és un dels trets característics d'Acción Planetaria. Font: LaviniaNext
Acció Planetària és l'evolució de Dentistas Sobre Ruedas. Font: Acció Planetària
Acción Planetaria és l'evolució de Dentistas Sobre Ruedas Barcelona. Font: Acción Planetaria

Acción Planetaria: noves idees per crear un món millor

Autor/a: 
Carlos Faneca / Cris Gómez / Marc Gómez
LaviniaNext

Resum: 

L'entitat, que va començar fent campanyes sanitàries, ajuda a tothom que tingui una bona idea, i no tingui les eines necessàries, a fer realitat el projecte per fer del món un lloc millor amb una petita acció.

"Volem estimular a les persones que tenen una molt bona idea per desenvolupar-la, però mai han tingut les eines, l'empenta o una plataforma. Volem ser aquesta ajuda". Així s'expressa Christian Vargas, fundador d'Acción Planetaria, sobre la missió de l'entitat. Acción Planetaria, que va néixer fent campanyes sanitàries a l'estranger amb projectes de salut bucodental, ha evolucionat en un projecte per ajudar a desenvolupar accions des de l'experiència de l'entitat.

La principal limitació amb les que es troben les persones que volen dur a terme una acció per millorar el planeta és l'aspecte jurídic. "Per aconseguir alguna ajuda o donació molts cops necessites tenir una plataforma, i com nosaltres ho som, podem fer la tramitació", explica Vargas.

En segon lloc, es necessita una xarxa de voluntariat, motiu pel qual Acción Planetaria vincula persones per poder disposar de gent que vulgui participar en el projecte. "Hi ha una gran quantitat de persones amb ganes d'ajudar que no estan vinculades i els falta aquesta xarxa", manifesta.

Finalment, Acción Planetaria aporta la seva experiència. "Fa 15 anys que fem projectes, sabem les coses que funcionen i les que no, i sabem com treure-li profit a les idees i posar-les en marxa", assegura el fundador d'Acción Planetaria. "Tothom té una molt bona idea, i segur que li va molt bé al planeta", afegeix.

Vargas destaca que Acción Planetaria vol generar un altre tipus de relació entre les persones, així com amb el planeta, sempre respectant el medi ambient. "Tots som humans planetaris, fins que no es demostri el contrari és l'únic lloc on podem viure, i hauria de ser una prioritat que qualsevol moviment nostre fos respectuós amb el medi ambient", assegura.

Afegeix un comentari nou