Actives les campanyes de recaptació d’ajudes pel desastre del tifó Rai a les Filipines

LaviniaNext
Autor/a: 
Marta Catena
Destrosses provocades pel pas del tifó Rai a les Filipines, impactant el dijous 16 de desembre, amb vents de fins a 270 km/h.  Font: Creu Roja.
Destrosses provocades pel pas del tifó Rai a les Filipines, impactant el dijous 16 de desembre, amb vents de fins a 270 km/h. Font: Creu Roja.
Detalls de més destrosses provocades a les poblacions de les zones centrals i del sud-est de l'arxipèlag. Font: UNICEF.
Detalls de més destrosses provocades a les poblacions de les zones centrals i del sud-est de l'arxipèlag. Font: UNICEF.
Personal d'emergències humanitàries d'UNICEF organitzant els subministraments enviats a les Filipines. Font: UNICEF.
Personal d'emergències humanitàries d'UNICEF organitzant els subministraments enviats a les Filipines. Font: UNICEF.

Actives les campanyes de recaptació d’ajudes pel desastre del tifó Rai a les Filipines

Autor/a: 
Marta Catena
LaviniaNext

Resum: 

Gairebé setze milions de persones són les afectades per les devastadores conseqüències que ha deixat a la zona el pas del tifó.

El dijous 16 de desembre de 2021 va colpejar les Filipines el tifó Rai -també anomenat ‘Odette’, segons l'Administració Atmosfèrica, Geofísica i Astronòmica de les Filipines-, deixant un paisatge desolador, sobretot, a les zones centrals i del sud-est de l’arxipèlag, que les va creuar d’est a oest destruint gairebé una desena d’illes. De fet, l’ull del tifó ha tocat diverses vegades a terra.

Actualment, es compten tres-centes noranta-set persones mortes i, aproximadament, una vuitantena de persones desaparegudes. Aquest desastre natural ha obligat a dur a terme l’evacuació de més de tres-centes mil persones. Els danys materials són nombrosos, des de poblacions, infraestructures de comunicacions, habitatges i propietats, camps d’agricultura, proveïment d’aigua i energia. La població ha quedat greument afectada.

Aquesta catàstrofe afecta una població que, segons afirma Acció contra la Fam, compta amb una taxa elevada de desnutrició i una situació extremadament complicada per la Covid-19. A més, és un país que pateix greus afectacions per desastres naturals: aquest tifó és el quinzè que maltracta les Filipines aquest any 2021. El tifó Rai ha causat inundacions, esllavissades i enfonsaments de terra. A la ciutat de Bohol, per exemple, el nivell de l’aigua causat per les inundacions arribava a l’alçada dels terrats.

Des de les diferents organitzacions d’ajuda humanitària ja s’han començat a desplegar campanyes de recaptació de fons i d’ajudes, i ja s’han engegat expedicions a les diferents zones afectades del país per proporcionar tota l’atenció d’emergència necessària.

Oxfam Intermón

Des d'Oxfam Intermón han engegat una campanya de donacions a través de la seva pàgina web, amb l'objectiu de recaptar fons per entregar a la població filipina. Ja varen repartir ajudes econòmiques abans que el tifó colpegés les Filipines per intentar que la població estigués preparada. Però continuen la recaptació de donacions pel seu fons d’emergències per seguir avançant.

Segons afirmen, els seus objectius són garantir el subministrament d’aigua potable, aportar aliments a les persones afectades i assegurar el compliment d’accions d’higiene, protecció i sanejament.

Acció contra la Fam

La Fundació Acció contra la Fam disposa d’una campanya de recaptació de fons activa a la seva pàgina web. Expliquen que els seus equips d’emergència d’organització humanitària han estat els primers a arribar a la zona de Caraga, una de les més afectades del país amb més de cent mil famílies en situació d’emergència.

Afirmen que el seu objectiu principal és salvar el nombre més elevat de persones possible. Les accions que estan duent a terme són: la repartició de jocs d’higiene, accés a aigua i aliments per les persones afectades i atenció a la població que s’ha quedat sense llar.

UNICEF

Des d’UNICEF ja han posat en marxa els seus equips d’ajuda humanitària, i des de les oficines que tenen a la ciutat de Cotabato, a l’illa de Mindanao, a les Filipines, ja han enviat una partida de subministraments a les illes afectades de Dinagat, Siargao, Surigao City i Surigao del Nord.

En aquesta primera partida han enviat jocs d’higiene personal i cura amb ítems com galledes d’aigua, sabó, pasta de dents i compreses; pastilles potabilitzadores de l’aigua; ampolles de desinfectant per l’aigua d’ús domèstic; dos dipòsits d’aigua potable a granel; tendes de campanya per hospitals i unitats de salut rural; i latrines d’emergència.

A la seva pàgina web es pot trobar l’apartat de donacions pel seu fons d’emergències.

Creu Roja

Des de la Creu Roja també han mobilitzat els equips per proporcionar ajuda humanitària i d’emergència a les zones més afectades de les Filipines, amb més de quatre mil persones voluntàries que ja donen suport a tasques d’evacuació, cerca de persones desaparegudes, rescats, neteja de ruïnes, ajuda psicosocial, salut i distribució de menjar calent. A més dels recursos humans, també han enviat generadors i pales mecàniques a les ciutats de Surigao del Nord i Bohol.

Des de la Federació Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja han engegat una campanya per recaptar més de dinou milions d’euros per tal de poder ajudar i assistir els més de dos milions de persones afectades pel tifó Rai. Des de Creu Roja Espanya ja han enviat vint mil euros d’ajuda.

Save The Children

Les zones més afectades de les Filipines també estan rebent l’ajuda de Save The Children, que tenen com a objectiu ajudar a més de vuitanta mil persones, i els nens i nenes més afectats, amb jocs d’higiene personal, aliments i materials per construir albergs temporals.

Afegeix un comentari nou