Amics de la Gent Gran convoca una marxa solidària amb les persones de la Tercera Edat

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Amics de la Gent Gran convoca una marxa solidària amb les persones de la Tercera Edat

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran, es repartiran flors i també es faran un seguit d’activitats per a conèixer la missió de l’entitat.

Amics de la Gent Gran ha convocat una marxa d’homenatge a la vellesa que coincideix amb el Dia Internacional de la Gent Gran que se celebrarà el proper dissabte dia 1 d’octubre. Amb la pancarta "Stop Soledat", la marxa es realitzarà al districte de Sant Martí de Barcelona amb inici a les 10:30h. El punt de trobada serà la Rambla Guipúscoa amb el carrer Bac de Roda. En aquesta acció solidària, que ja ha tingut més edicions durant anys anteriors, es repartiran flors a totes les persones grans que es trobin pel carrer i es farà la lectura d’un manifest. Durant la marxa a Barcelona, el voluntariat de l’entitat s’encarregarà de repartir les flors i portaran una samarreta amb el lema de la pancarta.

La jornada festiva i reivindicativa del Dia Internacional de la Gent Gran continuarà durant tot el dia amb un seguit d’activitats. A Santa Coloma de Gramenet es farà un passeig pel riu Besòs per donar a conèixer la missió d’Amics de la Gent Gran. A més, a Badalona hi haurà una Fira de la Gent Gran amb una mostra de l’acció social de les entitats de gent gran del municipi. Amb hora d’inici a les 10:00h fins a les 20:00h al Centre Cultural l’Escorxador de Badalona.


El Dia Internacional de la Gent Gran

El dia 1 d’octubre de cada any se celebra Dia Internacional de la Gent Gran, una data acordada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 14 de desembre de 1990 per reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa l’envelliment demogràfic i proposar un vetllar digne i segur per a les persones que es troben en una edat avançada. La finalitat d’aquesta jornada és, principalment, que les persones grans siguin protagonistes i acaparin el centre d’interès arreu del món.

Cada any l’ONU proposa un tema per a la jornada, i enguany per aquest 2016 el tema serà "Take a Stand against Ageism", en català: Rebel·la’t contra la discriminació per edat. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), la discriminació de les persones envellides és a tot arreu. "Aquesta comença quan els mitjans representen a la gent gran com senils i deteriorats, per exemple, a la televisió". Segons dades de la mateixa organització, avui dia hi ha 600 milions de persones majors de 60 anys a tot el món, apuntant que aquesta xifra es doblarà l’any 2025 i arribarà als 2 bilions cap a l’any 2050.


Els orígens dels Amics de la Gent Gran

Els Amics de la Gent Gran van néixer a París l’any 1946, després de la Segona Guerra Mundial, quan es va constituir l’associació les petits frères des Pauvres. A Barcelona, interessades per l’activitat d’aquesta associació francesa, un grup de persones van fer néixer el 4 de setembre de 1987 el que avui és l’entitat que lluita per la dignitat de les persones grans. Algunes de les localitats on fan incidència avui dia són: Vilanova i la Geltrú, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Reus, Osona, Granollers, Sant Cugat del Vallès i l’Hospitalet de Llobregat.

Afegeix un comentari nou