'Aquest estiu, campem arreu': la proposta de camps de treball del Servei Civil Internacional de Catalunya

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
El Servei Civil Internacional de Catalunya aposta per projectes de voluntariat transformadors europeus i locals. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
El Servei Civil Internacional de Catalunya aposta per projectes de voluntariat transformadors europeus i locals. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
Un dels camps de treball que proposa l'SCI Catalunya és a Barcelona per donar suport en el desenvolupament de la Fira d'Economia Solidària de Catalunya. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
Un dels camps de treball que proposa l'SCI Catalunya és a Barcelona per donar suport en el desenvolupament de la Fira d'Economia Solidària. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
L'objectiu dels camps de treball és fer xarxa, transformar l'entorn, aprendre i conèixer persones amb inquietuds similars. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya
L'objectiu dels camps de treball és fer xarxa, transformar l'entorn, aprendre i conèixer persones amb inquietuds similars. Font: Servei Civil Internacional de Catalunya

'Aquest estiu, campem arreu': la proposta de camps de treball del Servei Civil Internacional de Catalunya

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

L'entitat catalana, que enguany celebra el seu 40è aniversari, aposta pels projectes de voluntariat transformadors Europeus i locals, oberts a persones de totes les edats.

El Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI Catalunya) inicia la campanya de camps de treball per a l'estiu 2022 amb l'arribada de la primavera. L'entitat catalana, que promou la cultura de pau i defensa la justícia social a través del voluntariat internacional, celebra enguany el 40è aniversari proposant diversos projectes de voluntariat transformadors destinats a persones de totes les edats. L'objectiu dels camps de treball, expliquen des de l'entitat, és fer xarxa, transformar l'entorn, aprendre i conèixer persones amb inquietuds similars.

Sota el lema 'Aquest estiu, campem arreu', l'entitat anima a participar en camps de treball a Europa i Catalunya. Així, proposa sis camps de treball al nostre territori, i envia persones voluntàries des de Catalunya a camps de treball d'arreu del món, especialment a altres països europeus com Portugal, Suïssa o Alemanya.

A partir d'aquest moment, la base de dades de projectes comença a omplir-se d'oportunitats que podràs consultar a través d'un complet cercador. Així que qualsevol persona interessada pot accedir al web de l'entitat per veure quin dels projectes de voluntariat disponibles encaixa millor amb el seu perfil i tota la informació sobre les inscripcions. Les properes xerrades informatives es durà a terme el 27 d'abril, el 19 de maig i el 8 de juny a la Vaqueria de l'SCI, al carrer del Carme 95 de Barcelona.

Camps de treball a Catalunya

Us presentem el llistat de camps de treball disponibles durant aquest estiu al nostre territori:

  • Ametlla del Vallès

L'entitat educativa i de lleure, la Fundació Roser de Maig, promou un camp de treball a l'Ametlla del Vallès per reviure un hostal de voluntàries en el que treballar amb infants i joves. Es desenvoluparà entre el 9 i el 17 d'abril. Les tasques giraran al voltant de la reconstrucció i adaptació d'espais exteriors.

  • Valls de Siarb

Entre el 15 i el 26 de juliol, i entre el 10 i el 21 d'octubre, el refugi de la Vall de Siarb albergarà dos camps de treball sobre conservació territorial. L'objectiu és que el grup de persones participants descobreixin la Vall de Siarb i ajudin en la recuperació d'antics camins, col·laborant en la neteja i rehabilitació dels antics camins rurals de la vall. Alhora, podran gaudir d'un entorn natural únic en aquesta vall de l'Alt Pirineu.

  • Rovira Nova

Sota el títol 'Construïm un laberint de meditació a La Rovira nova', aquest camp de treball, que es durà a terme entre el 18 i el 28 de juliol, es durà a terme en l'espai Rovira Nova, un lloc que té com a objectiu generar processos de transformació personals i col·lectius mitjançant activitats com balls de pau, ioga, meditacions, teatre i diverses teràpies de consciència corporal.

  • Valls

Can Pipirimosca és una granja ecològica on l'agricultura, lluny de ser l'objectiu principal, és el mitjà que permet l'organització d'activitats culturals i associatives. El projecte principal del camp serà ajudar en el manteniment d'un cobert al costat de la casa que serà l'espai on es faran els cursos i tallers. El camp de treball es durà a terme entre el 24 de juliol i el 7 d'agost.

  • Barcelona

Entre el 21 i el 29 d'octubre se celebrarà la Fira d'Economia Solidària de Catalunya (FESC), un moment en el qual totes les entitats que treballen al voltant de l'Economia Social i Solidària s'agrupen en un mateix espai i debaten sobre el paper d'una altra economia a Catalunya. Les persones voluntàries, en aquest cas, hauran de donar suport a la logística de la Fira amb tasques com la preparació del material, el muntatge de l'espai, la distribució de materials i el desmuntatge de la Fira, entre d'altres.

Camps de treball a l'estranger

Malgrat la millora de la situació, el context de pandèmia encara amenaça en comprometre algunes accions a mitjà termini, sobretot aquelles que es desenvolupen fora d'Europa. És per aquest motiu que, a banda dels camps de treball desenvolupats al territori, l'entitat catalana anima a participar en camps de treball europeus:

  • Portugal

L'entitat proposa tres camps de treball a Portugal. El primer, entre el 5 i el 16 de juliol, per donar suport a la Cooperativa Cercimarante, una entitat que treballa amb joves amb discapacitat en teatre al carrer. El segon, entre el 10 i el 21 de juliol, en el qual les persones voluntàries donen suport a la trobada internacional Avanca, un espai de fusió creativa i intercanvi cultural entre professionals i estudiants del cinema i el multimèdia. I del 19 al 30 de setembre en un camp de treball per conscienciar sobre comerç just i granges i alimentació ecològiques.

  • Alemanya

Sota el títol 'Viu en gran a una casa petita', entre el 2 i el 22 de juliol es desenvolupa un camp de treball a Schluchsee, a la Selva Negra, per construir una casa juntament amb altres voluntaris i aprendre sobre estils de vida minimalistes. A Dachau també se celebrarà un projecte que es duu a terme des de 1983. En aquest cas es farà, del 30 de juliol al 12 d'agost, una trobada internacional de joves amb diferents tallers amb preguntes sobre la història i la rellevància contemporània del nacionalsocialisme així com en debats amb supervivents.

  • Suïssa

Dos camps de treball proposa l'SCI Catalunya a Suïssa. El primer, 'Senders i pastures de muntanya', del 31 de maig a l'11 de juny, es desenvoluparà a Salecina, a l'Alta Engadina, on es realitzaran tasques de neteja i manteniment de camins i pastures. El segon camp de treball se centrarà en l'art al Taller creatiu ('Atelier Kreativ-werkstatt'), un espai que ofereix a les persones usuàries diverses oportunitats per desenvolupar les seves habilitats creatives.

  • Bèlgica

L'SCI Catalunya proposa dos camps de treball a Bèlgica. 'Activitats interculturals al Centre de Refugiats de Natoye', de l'1 al 15 de juliola Hamois, on les persones voluntàries, entre altres coses, hauran de proposar activitats lúdiques als adults i adolescents del centre de refugiats; i 'Viu la permacultura i un campament infantil d'una manera sostenible!', del 17 de juliol a l'1 d'agost al municipi de Beauvechain, on s'ofereix formació i tallers a persones que vulguin descobrir tècniques de jardineria, conservació d'aliments o cultiu de bolets.

  • Holanda

Del trenta d'abril al 8 de maig, i sota el títol 'Vacances de primavera per a nens de famílies sense papers', les persones voluntàries d'aquest camp de treball hauran de cuidar i jugar amb seixanta nens de 5 a 11 anys, de famílies sense papers durant les vacances de primavera. Es faran activitats a Amsterdam i als voltants, com ara jocs, visites a museus, etcètera.

Afegeix un comentari nou