Aquest estiu, tasta el turisme responsable!

Aquest estiu, tasta el turisme responsable!

Resum: 

Veiem la proposta de Setem... Les Rutes Solidàries són una excel·lent opció de turisme responsable per a conèixer països del Sud d'una manera més sostenible, tant a nivell ambiental com econòmic i social. Aquests viatges itinerants es troben organitzats al voltant de tres eixos fonamentals i permeten:

  • La convivència -alguns dies del viatge- amb famílies o comunitats rurals del país d'acollida
  • La visita d'organitzacions o entitats locals que treballen pel desenvolupament, els drets humans o la justícia social.
  • El descobriment dels principals llocs d'interès natural, turístic i cultural del país.

Encara queden places lliures per a les vuit destinacions del Sud que es troben disponibles enguany pel període de les vacances d'estiu: Chiapas, Mèxic (del 4 al 22 d'agost), Veneçuela (del 3 al 18 d'agost), Índia (del 13 al 29 de juliol, del 31 de juliol al 16 d'agost i del 14 al 30 d'agost), Camerun (de l'1 al 19 d'agost), Nepal (del 3 al 24 d'agost), Costa Rica (del 2 al 17 d'agost), Marroc (del 2 al 16 d'agost) i Senegal (del 2 al 20 i del 8 al 16 d'agost). Totes aquestes rutes es fan en grups reduïts, acompanyades en tot moment per un guia local del país.

El turisme responsable és una proposta d'abast internacional liderada per ONG i entitats de tot el món que qüestionen el tipus d"impacte que el turisme convencional ha tingut i té sobre les societats dels països econòmicament empobrits del Sud. Aquest moviment proposa una manera alternativa de viatjar en la qual tant el viatger com les comunitats locals d'acollida en surten beneficiades.

Afegeix un comentari nou