Aquest Nadal regala desenvolupament als països del tercer món

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Aquest Nadal regala desenvolupament als països del tercer món

Autor/a: 
Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

Algunes ONG venen productes d'artesania adquirits als països en els quals centren els seus projectes per tal de millorar la sostenibilitat econòmica d'aquests. Tots els productes tenen la garantia d'haver estat fabricats respectant els drets humans de tal manera que esdevenen una alternativa amb valor afegit a l'hora de comprar els regals de Nadal per a les persones properes.

Les ONG que actuen a països del tercer món tenen diverses formes per finançar-se: subvencions públiques i privades, donacions de particulars o empreses, organització d'actes i activitats... Però en aquesta època nadalenca marcada des de ja fa temps per un consumisme creixent pren especial força una de les opcions utilitzades per algunes ONG per finançar part dels seus projectes: la venda de productes artesans fabricats per gent dels països on actuen les organitzacions i respectant un seguit de principis bàsics (no explotació infantil, preus que permetin unes condicions de vida dignes...).

Els productes poden estar fabricat per beneficiaris dels projectes de les ONG o comprats a mercats i productors locals.

La compra d'aquesta classe de productes esdevé una alternativa solidària, compromesa i dotada d'un gran valor social que va implícit en l'acció de comprar. Alguns estan fabricats pels beneficiaris dels programes de desenvolupament de les ONG, altres es compren a mercats o productors locals tot assegurant-se prèviament que durant el procés de fabricació del producte s'ha respectat la igualtat entre homes i dones, el medi ambient i els drets humans, s'ha rebutjat l'explotació infantil i el preu fixat permet als productors viure en condicions dignes.

Dos exemples els trobem a la ONG Adelante Àfrica i a la Fundación Agua de Coco. Adelante Àfrica té una petita botiga virtual on ven material fet per les dones de la població en la qual centra la seva activitat, Igayaza (Uganda). Polseres, calendaris, bosses, estoigs... La Fundación Agua de Coco també té una pàgina web a través de la qual es poden comprar els productes adquirits a diferents punts dels dos països en els quals està present: Cambodja i Madagascar. Per tal de millorar la transparència d'aquestes vendes i del destí dels diners adquirits, la fundació va decidir crear una empresa per gestionar les vendes d'artesania. El 100% dels beneficis adquirits s'inverteixen en els projectes que la fundació té en marxa a aquests dos països africans.
En aquesta botiga s'hi pot trobar una mica de tot: teles, mocadors, bijuteria, objectes de decoració, calendaris, CDs de la Malagasy Gospel, articles de cuina...

Fer que les compres de Nadal siguin més respectuoses amb el nostre planeta i els que hi vivim cada cop és més fàcil.

Vols conèixer més propostes per a passar unes festes més solidàries? Visita la secció "Nadal Solidari 2012"!

Comentaris

Estimado Sr o Sra,

Mi nombre es Miquel Mitjans, de Tipsa. Una empresa ubicada en Guardiola de Font-Roví, España, dedicada a la manufacturación i distribución de todo tipo de mangueras, tanto de goma como de PVC. Las aplicaciones son múltiples: mangueras contra incendios, para el regadío, de aire, para vertidos, pozos de agua, etc.

Me encargo de todo lo referente a sobreproducciones, stocks, material devaluado, etc. Me pongo en contacto con ustedes para hacerles saber que de un tiempo hasta aquí y por distintos motivos se ha acumulado una gran cantidad de stock, que no solo entorpece el correcto funcionamiento de la empresa si no que es un buen material que si no se le da una salida puede ocasionar una gran pérdida material. También económica si se decidiese a tirarse.

Se llegó a la conclusión de que un buen uso de este material podría ser la donación. Poder ayudar a las organizaciones que necesitaran de nuestro material sería un placer. Por eso les comunico que si en cualquier momento necesitaran algún artículo que nosotros les pudiéramos ofrecer tan solo comuníquenoslo. Por supuesto el material sería totalmente gratuito a excepción del transporte del mismo, que correría a cargo de la organización solicitante.

A su disposición.

Miquel Mitjans

mmitjans@tipsa.com

Afegeix un comentari nou