Arriba una nova edició del Festival Inclús de Cinema i Discapacitat!

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Arriba una nova edició del Festival Inclús de Cinema i Discapacitat!

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El festival internacional celebra per quarta vegada una iniciativa on es projectaran pel·lícules de ficció i documentals al CaixaForum Barcelona.

El Festival Internacional de Cinema i Discapacitat, conegut com a Festival Inclús, presenta una nova edició que tindrà lloc al CaixaForum Barcelona entre el 12 i el 18 de desembre. En aquesta quarta edició, Inclús segueix amb la seva aposta per donar visibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat tant física com intel·lectual, a través d’una selecció de pel·lícules documentals i de ficció.

Enguany, s’inclouen 23 obres seleccionades entre més de 300 que arriben de països com el Brasil, Canadà, el Líban, Holanda, Itàlia o Espanya. La meitat d’aquestes produccions encara no s’han estrenat als seus països. Alguns dels títols destacats són Ghadi, Carte Blanche, If I had wings, Para Sonia o The Present.

La inauguració es farà amb la projecció de 100 metros, seguida d’una taula rodona amb el director Marcel Barrena i part de l’equip de la pel·lícula. A més, també hi haurà les línees Inclús Poket, Inclús Kids i Inclús Teens destinades a un públic infantil, on es faran sessions de curts i tallers adaptats pels més petits. Alguns d'aquests tallers serà una activitat de llengua de signes, iniciació al càsting, un workshop d'innovació tecnològica o la projecció de vídeos fets per les entitats sense afany de lucre.

La iniciativa està impulsada per l’Aula d’Estudis Socials i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya, organitzat amb la productora Fish Muvi. Una dada a destacar és que les pel·lícules han estat subtitulades per a persones amb problemes d’audició, audioescrites per a persones cegues i amb la presència d’intèrprets de la llengua de signes.

Alguns dels espònsors són la Fundació Sgae, els Cinemes Girona, la Fundació Iwith.org, Mercès Events o la Fundació Gruposifu. A més, col·laboren amb el festival internacional alguns homònims com Metropol'His, Catalunya Film Festivals o FICMA.

Afegeix un comentari nou