Banca i indústria de les armes

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Banca i indústria de les armes

Resum: 

El Centre Delàs d'Estudis per a la Pau, de Justícia i Pau, ens explica les “relacions perilloses” entre aquests actors. I la seva aposta per la banca ètica.

L'informe “Evolució de la banca armada a Espanya” fa una exhaustiva anàlisi de com la banca finança la indústria militar. 26 bancs espanyols, i estrangers operant a Espanya, són els analitzats: han augmentat aquestes inversions en empreses d'armes de 4,6 milions d'euros el 2012 a 7,3 milions d'euros el 2013. La investigació també recull les denúncies i propostes de moviments socials, com la xarxa Stop Inversions Explosives, així com un marc general del dret internacional sobre comerç d'armes.

L'informe no només indica les institucions financeres implicades. També podem veure quines són les principals empreses d'armament finançades.

“Evolució de la “banca armada” espanyola”, “Evolució de la banca armada estrangera que opera a Espanya”, “Com reduir el finançament de les empreses d'armes”, i les fitxes de bancs finançadors d'aquesta indústria i les principals empreses d'armament de l'Estat són els apartats – eixos de l'estudi, que es pot descarregar des d'aquest enllaç del Centre Delàs.

Llegim en la Introducció: “La incongruencia que puede suponer un aumento de la sensibilidad sobre la financiación de las empresas productoras de armas en la sociedad, en los bancos y en las políticas gubernamentales, con el hecho de que cada vez identifiquemos más recursos destinados por parte de los bancos a la industria armamentística, nos hace pensar que las políticas públicas son escasas e incipientes y que las normativas de las entidades financieras son o bien insuficientes o directamente no son aplicadas”.

Vídeo de la Campanya “Stop inversions explosives”, aquest en motiu de la campanya contra el finançament de la indústria de les bombes de dispersió:

Afegeix un comentari nou