Barcelona contra la Covid-19 arreu del món

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
La partida destinada a aquestes 8 entitats forma part d’un total de 10,2 milions d’euros que el govern municipal ha destinat aquest 2020 a diferents projectes de cooperació internacional. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
La partida destinada forma part d’un total de 10,2 milions d’euros que el govern municipal ha destinat a diferents projectes de cooperació internacional. Font: Unsplash.
Un dels projectes va destinat al Senegal, per subvencionar material sanitari i aliments. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Un dels projectes va destinat al Senegal, per subvencionar material sanitari i aliments. Font: Unsplash.

Barcelona contra la Covid-19 arreu del món

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

L’Ajuntament ha atorgat 640.000 euros a diferents iniciatives d’ajuda humanitària per reduir els efectes de la pandèmia als països més afectats.

El passat 10 d’agost, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar els 8 projectes internacionals seleccionats per donar suport humanitari amb una subvenció de 640.000 euros. L’ajuda està repartida entre diverses entitats i oenagés que col·laboren amb el consistori barceloní i que des de fa anys treballen a territoris com el Líban, la franja de Gaza, Moçambic, el Senegal i Colòmbia.

"Sobretot volem actuar als suburbis amb una visió municipalista de ciutat a ciutat", va explicar David Llistar, el director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament.

Amb aquesta ajuda econòmica, les entitats podran subvencionar material sanitari com mascaretes, gel hidroalcohòlic o equips de protecció individual (EPI) per al personal mèdic. Els diners també aniran destinats a la compra d’aliments per a les famílies més vulnerables i més afectades en termes socioeconòmics per la crisi sanitària.

Laura Pérez, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona va assegurar que “la justícia global no és una opció en un moment de pandèmia. No és una política secundària”. “El valor afegit de Barcelona és el de treballar braç a braç amb els ajuntaments d’aquestes ciutats, així com les organitzacions de salut que hi transfereixen recursos, experiència i seguiment”, va afegir Pérez.

Projectes de cooperació internacional

La partida destinada a aquestes 8 entitats forma part d’un total de 10,2 milions d’euros que el Govern municipal ha destinat aquest 2020 a diferents projectes de cooperació internacional. L’objectiu és mantenir el compromís de dedicar el 0,7% dels ingressos a iniciatives d’aquestes característiques.

D’altra banda, arran dels darrers episodis que està vivint la ciutat de Beirut després de l’explosió que va provocar la mort de més d’un centenar de persones i milers de ferits, el consistori baralla la possibilitat de proporcionar una ajuda extraordinària per pal·liar els seus efectes.

De Colòmbia a la franja de Gaza

Una de les iniciatives seleccionades treballa el dret a l’alimentació i prevenció de la transmissió de la Covid-19 a Medellín, Colòmbia. Es tracta d’un projecte de l’Assemblea de Cooperació per la Pau (ACPP), que consta d’un pressupost de 100.000 euros perquè un total de 500 persones vulnerables disposin de recursos alimentaris i higiènics bàsics.

Al Líban, per exemple, s’ajudarà la població refugiada palestina i siriana a la ciutat de Saida amb la tramesa de material mèdic, aliments i productes higiènics en col·laboració amb la Creu Roja i el Moviment per la Pau, el Desarmament i la Llibertat. “A causa de l’explosió es preveu que el nombre de casos augmenti dràsticament al Líban. La situació social és molt dramàtica. Els hospitals estan completament saturats”, va alertar Ana López, delegada de la Creu Roja.

Un altre dels projectes subvencionats pretén mitigar la propagació del coronavirus entre la població de la franja de Gaza. És una iniciativa de Farma Mundi amb un pressupost de 99.852 euros, dels quals el consistori n’aporta 79.770. La iniciativa pretén mitigar la capacitat de propagació del virus mitjançant una estratègia de protecció i prevenció comunitària entre la població desplaçada a Gaza i amb la qual es vol arribar a 5.670 persones.

Afegeix un comentari nou