#BooksAndRoses, el web per conèixer les activitats de Sant Jordi al món

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#BooksAndRoses, el web per conèixer les activitats de Sant Jordi al món

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

DIPLOCAT vol donar visibilitat internacional a la Diada promocionant les activitats que es faran a diferents ciutats.

El 23 d’abril se celebra la Diada de Sant Jordi. Carrers, places i avingudes de tot Catalunya s’omplen de parades on comprar una rosa o un llibre i les activitats literàries prenen el protagonisme d’una de les festivitats més assenyalades de l’any. Tot això, passa a casa nostra. Però, si traiem el cap fora a altres països, com celebren el Sant Jordi a la resta del món? Aquesta és la resposta que vol donar precisament el web internacional de Sant Jordi, anomenat ‘Book and Roses’. Activat pel Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), ja es poden consultar totes les activitats i esdeveniments que es faran arreu.

Berlin, Washington, Shangai, Ciutat de Mèxic, Edinburgh, Bogotà o Macau són només algunes de les ciutats del món que s’han volgut sumar a la Diada. S’organitzen conferències, presentacions de llibres, concerts, parades al carrer o també jocs florals, que, gràcies a la col·laboració de les delegacions de la Generalitat, l’Institut Ramón Llull, les comunitats catalanes de l’exterior i moltes entitats, seran possibles de viure durant els dies previs a Sant Jordi i durant el mateix 23 d’abril.

El web de Books and Roses no és la primera vegada que es promociona. Amb la idea de projectar Catalunya al món, l’any passat va recollir fins a 130 actes a 42 països del món. Principalment en anglès, alguns esdeveniments també apareixen en la llengua del país que els acull. A més, a part del web, Instagram ofereix la possibilitat a tothom qui vulgui de penjar fotografies, dibuixos o moments de la Diada de Sant Jordi al món amb el hashtag #BooksandRoses.

Les xarxes socials seran el principal canal de difusió de l’esdeveniment, tant a Instagram com a Twitter. Tothom qui vulgui ja pot consultar les activitats i filtrar-les per data, ciutat, país o continent. A més, el web disposa d’un mapa per geolocalitzar els esdeveniments i ofereix la possibilitat de descarregar flyers promocionals en diferents llengües.

Afegeix un comentari nou