Campanya d’ajuda d’emergència a la població afectada per les inundacions a Colòmbia

Associació Catalana per la Pau
Autor/a: 
Associació Catalana per la Pau
 Font:
Font:

Campanya d’ajuda d’emergència a la població afectada per les inundacions a Colòmbia

Autor/a: 
Associació Catalana per la Pau
Associació Catalana per la Pau

Resum: 

Els fons recollits aniran destinats a l’adquisició de materials d’emergència i a la posada en marxa d’una brigada mèdica d’urgència.

El passat 1 d'abril, les fortes pluges esdevingudes a Mocoa, capital de la regió colombiana de Putumayo, van provocar el desbordament de tres rius i un posterior allau de fang i pedres sobre la localitat. Fins ara, s'han registrat 273 morts i prop de 400 ferits i 220 desapareguts. El Govern colombià ha declarat la situació d'Emergència econòmica, social i ecològica a tot el municipi.

En resposta a aquesta crisi humanitària, l'Associació Catalana per la Pau (ACP), en col·laboració amb el seu soci local al país, ha posat en marxa una campanya d'ajuda destinada a les persones afectades. Concretament, els fons recaptats es destinaran a l’adquisició de materials d'emergència (aliments no peribles, aigua potable, roba en bon estat, elements de primers auxilis i higiene, botes d'aigua, llits, matalassos, llençols, mantes ...) i a la creació i posada en marxa d'una brigada mèdica d'urgència. Es calcula que les accions beneficiaran directament unes 300 famílies i 1.500 persones.

L'entitat local encarregada d'executar les accions d’emergència serà la Asociación Nacional de Zonas de Reserva Campesina (ANZORC), una organització de segon nivell que agrupa unes 70 organitzacions camperoles colombianes que promouen i defensen la Zona de Reserva Camperola (ZRC), una figura jurídica que pretén el reconeixement dels territoris camperols.

Al departament de Putumayo està constituïda la Zona de Reserva Camperola de la Perla Amazònica, al municipi de Puerto Asís, on en aquest moment es troben desplaçades desenes de famílies procedents de Mocoa. ANZORC està actuant davant l'emergència, oferint atenció a les famílies i organitzant l'atenció mèdica a la capital del departament.

Des de l’ACP es fa una crida als ciutadans, entitats socials i institucions perquè hi col·laborin amb les seves aportacions. Ho poden fer al número de compte habilitat: ES76 2100 3200 9522 0123 3743.

L’ACP treballa a Colòmbia des de 2001 en projectes orientats a garantir el dret a l’alimentació i de defensa dels drets humans de les persones i les comunitats en el marc del conflicte armat que ha assotat aquest país entre els anys 1964 i 2016, quan se signà l’acord de pau entre el govern colombià i la guerrilla de les FARC-EP.

Afegeix un comentari nou