Campanya d’emergència per a la vacunació de Covid-19 al Líban

Associació Catalunya-Líban
Autor/a: 
Associació Catalunya-Líban

Campanya d’emergència per a la vacunació de Covid-19 al Líban

Autor/a: 
Associació Catalunya-Líban
Associació Catalunya-Líban

Resum: 

L’Associació Catalunya-Líban acaba de posar en marxa una campanya de solidaritat per ajudar a vacunar les persones en situació de vulnerabilitat al Líban.

Prop de mig milió de persones s’han contagiat fins ara de coronavirus al Líban i gairebé 6.700 han mort a causa de la pandèmia.

El procés de vacunació avança molt lentament. El retard ve provocat per la feblesa estructural de l’Estat i per la precària situació del sistema de salut nacional, als quals s’hi sumen arribada amb comptagotes de les vacunes de Pfizer, que és l’empresa farmacèutica amb qui el Govern libanès ha establert el principal acord de provisió, tot i que ja hi han començat a arribar algunes vacunes d’AstraZeneca i les de producció russa i xinesa.

El Ministeri de Sanitat s'ha posat en contacte amb el Socors Popular Libanès, entitat sense ànim de lucre amb llarga experiència en acció humanitària, per tal d’acreditar els seus centres de salut com a centres d’atenció primària on es pugui administrar la vacuna AstraZeneca. Especialment, això es faria a través de la clínica de Halba (a la regió d’Akkar), des d’on el Socors Popular Libanès proporciona assistència sanitària a persones libaneses i sirianes refugiades que estan quedant excloses del sistema de salut ordinari.

El centre de Halba és fruit de la col·laboració de l’entitat libanesa amb l’Associació Catalunya-Líban i va ser habilitat fa uns anys gràcies als fons de la cooperació catalana.

A banda d’abastir el centre amb les vacunes a administrar, el Ministeri de Salut no proporciona la resta de recursos necessaris per efectuar el procés de vacunació complet: el personal mèdic, el material tècnic i el de neteja van a càrrec del Socors Popular Libanès.

Per aquest motiu, l’Associació Catalunya-Líban ha posat en marxa una campanya de captació de fons per contribuir a fer possible la vacunació. A la pàgina web es detallen les necessitats immediates i, qui hi estigui interessat, pot fer una donació.

Afegeix un comentari nou