Cancel·lades les Brigades de Solidaritat per la Covid-19

Ravalnet
Autor/a: 
Marta Rius
Brigades de Solidaritat Font: Associació Catalana per la Pau
Brigades de Solidaritat Font: Associació Catalana per la Pau
Brigades de Solidaritat a Palestina. Font: Associació Catalana per la Pau
Brigades de Solidaritat a Palestina. Font: Associació Catalana per la Pau

Cancel·lades les Brigades de Solidaritat per la Covid-19

Autor/a: 
Marta Rius
Ravalnet

Resum: 

L’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO suspenen enguany les estades de brigadistes a Colòmbia, Palestina, Congo, Mèxic i les Filipines.

Davant la situació d’emergència mundial generada per la Covid-19, des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO han consensuat suspendre definitivament l’edició d’enguany de les Brigades de Solidaritat.

La impossibilitat d’assegurar quina serà la situació sociosanitària als països on s'anaven a fer les estades dels i les brigadistes (Colòmbia, Palestina, RD Congo, Mèxic i Filipines), així com les més que probables dificultats de cara a l’estiu a l’hora de realitzar viatges internacionals i trajectes dins dels països han obligat a les organitzadores suspendre-les definitivament.

Les organitzadores havien ajornat les sessions informatives programades i totes les activitats vinculades al voluntariat internacional des de l'inici del confinament. Segons expliquen en un comunicat, “ens consta que les entitats sòcies en aquests cinc països es troben en aquests moments posant tot el seu treball i esforç a combatre l’epidèmia i a garantir la protecció de les persones més afectades”.

L’Associació Catalana per la Pau està en permanent contacte amb aquestes organitzacions locals per contribuir en la mitigació dels efectes de la pandèmia a les zones més empobrides i amb sistemes de salut precaritzats.

Les organitzadores esperen “tornar amb més força que mai l'any vinent per tal d’organitzar, com en edicions anteriors, una proposta sòlida i engrescadora de Brigades, enteses sempre com un aprenentatge en la cultura de la solidaritat a partir del coneixement directe de la realitat que es viu en els països del Sud global”.

Què són les Brigades de Solidaritat?

Des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO organitzen anualment les Brigades de Solidaritat com un procés d’aprenentatge en la cultura de la solidaritat, amb l’objectiu d’obtenir una visió més completa de la realitat que es viu en alguns dels països on treballen.

Consta, d’una banda, d’un procés formatiu sobre el context internacional i algunes de les principals vulneracions dels drets humans; i de l’altra, del desplaçament a diferents països (Colòmbia, Palestina, RD Congo, Mèxic o Filipines) i del coneixement directe d’aquests per boca de les comunitats i organitzacions locals que ens acullen.

A la tornada, es genera un espai de trobada de totes les persones participants, per tal de fer balanç de les experiències viscudes i donar l’oportunitat de continuar construint xarxes de solidaritat relacionades amb les realitats viscudes a cada país.

Afegeix un comentari nou