Comencen a Barcelona els actes previs al III Congrés Edificar la Pau

Carta de la Pau dirigida a l'ONU
Autor/a: 
Fundació Carta de la Pau
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Comencen a Barcelona els actes previs al III Congrés Edificar la Pau

Autor/a: 
Fundació Carta de la Pau
Carta de la Pau dirigida a l'ONU

Resum: 

El 24 de maig al Palau Macaya es presenta aquest esdeveniment que tindrà lloc a la República Dominicana el juny del 2017 i que organitza la Fundació Carta de la Pau.

Un any abans de l’inici del III Congrés Internacional Edificar la Pau al segle XXI, que tindrà lloc a Santiago de los Caballeros (República Dominicana), del 26 al 28 de juny del 2017, la Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU presenta oficialment a Barcelona aquest esdeveniment internacional que arriba a la seva tercera edició (Barcelona 2012, Bogotá 2014) i que en aquesta ocasió s’organitza conjuntament amb la Pontificia Universidad Católica Madre y Maestra (PUCMM) d’aquest país caribeny.

La presentació tindrà lloc el proper dimarts 24 de maig, a les 7 de la tarda, al Palau Macaya (Passeig de sant Joan, 108), sota el títol “Reptes de la pau al Carib”. L'acte comptarà amb la presència de Manel Vila, Director General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, i Francesc Torralba, catedràtic de Filosofia i vicepresident de la Fundació Carta de la Pau.

A part d'una conferència sobre la situació actual a la zona, es presentaran els sis eixos del congrésidentitats, migració, justícia social, ciutat i pau, mediació, i dona i pau-; i la pàgina web oficial de l’esdeveniment. Aquest, de fet, només és el tret de sortida d’un seguit d’actes precongressuals que tindran lloc a Barcelona durant els mesos previs al congrés i que tractaran de forma específica cada un d’aquests temes.

El principal objectiu dels Congressos Internacionals Edificar la Pau és contribuir a la reflexió i recerca en els reptes que comporta edificar la pau al segle XXI en un context internacional, però al mateix temps propiciar un punt de trobada i intercanvi d’experiències sobre la pau entre experts de diferents llocs del món procedents d’universitats, centres de recerca, associacions culturals, institucions especialitzades, ONG i societat civil.

Afegeix un comentari nou