Creixen un 45% els projectes de cooperació internacional de Barcelona que opten a subvencions

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Creixen un 45% els projectes de cooperació internacional de Barcelona que opten a subvencions

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Entre els 211 projectes presentats a la convocatòria, gairebé la meitat corresponen a l’apartat d’educació per a la justícia global.

En un comunicat emès per l’Ajuntament de Barcelona, els projectes de cooperació internacional que opten a una subvenció han crescut un 45,5% respecte a l’exercici anterior. Són 211 els projectes que s’han presentat a la convocatòria i gairebé la meitat corresponen a l’apartat d’educació per a la justícia global. L’import mínim de la convocatòria és de 4.670.000 d’euros, un 15% més que l’any 2015.

La convocatòria de subvencions s’ha dividit en tres programes:

1. Programa de Cooperació per a la Justícia Global

2. Programa de Cooperació per a la Justícia Global a Ciutats Específiques

3. Programa d’Educació per a la Justícia Global

Com a novetat, aquesta és la primera vegada que la convocatòria s’ha fet exclusivament per Internet, amb l’objectiu de racionalitzar els documents a presentar i agilitzar tràmits. En total, dels 211 projectes uns 78 corresponen al primer punt, 29 al segon i 104 al tercer.

L’augment del pressupost respecte a l’any passat vol mostrar la implicació de la direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional amb aquest tipus d’actuacions, a més de fer de Barcelona una ciutat globalment responsable. Aquest increment triplica els ajuts a ONG d’acció humanitària que actuen en situacions d’emergència i postemergència, especialment a la zona del Mediterrani.

Una altra novetat és que el Govern municipal ha obert dues noves línies d’actuació en el Programa d’Educació per a la Justícia Global: coherència de polítiques per al desenvolupament i responsabilitat exterior i educació i incidència sobre la crisi de refugiats, fluxos migratoris i desplaçaments forçats i les causes que els originen.

Afegeix un comentari nou