Crida de l’Assemblea de Moviments Socials (FSCat 2010)

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Crida de l’Assemblea de Moviments Socials (FSCat 2010)

Resum: 

La publiquem. “Seguint la crida del Fòrum Social Mundial, celebrat a Belem (Brasil) a començament de 2009, moviments socials de tota Catalunya ens trobarem el pròxim mes de gener de 2010 a Barcelona per celebrar el segon Fòrum Social Català, compartir experiències i lluites, analitzar les causes i conseqüències de la crisi, i elaborar col·lectivament alternatives al capitalisme, responsable d’aquesta crisi global.” Informació prèvia publicada a xarxanet.org: Crida a propostes. Cap al Fòrum Social Català (FSCat) 2010, 25-31 de gener (límit: 20 de novembre; límit de participació: fins i dins del FsCat).

“Com ja vam fer el 2008, paral·lelament a la celebració del Fòrum tindrà lloc l’Assemblea de Moviments Socials. Diverses organitzacions i col·lectius, que vam participar en els processos preparatoris de l’FSCat 2010, creiem necessari desenvolupar un treball de preparació de l’Assemblea, que ens permeti debatre més àmpliament i aconseguir el major consens en els continguts de la declaració de l’AMS i també en l’agenda comuna de mobilitzacions. Per això, hem acordat reunir-nos una hora abans, en el mateix dia i lloc de convocatòria de les assemblees preparatòries de l’FSCat.

Fem una crida a tots els moviments socials, organitzacions i col·lectius a participar activament en aquest procés, obert i autoconvocat, amb l’objectiu d’aconseguir una Assemblea àmpliament participativa, que faciliti la confluència, coordinació i enfortiment de les lluites socials que, des de diferents àmbits, s’estan desenvolupant contra el capitalisme i la seva crisi.

L’Assemblea serà, també, una bona ocasió per debatre sobre el procés de construcció de l’Europa del capital i la guerra, i les actuacions a emprendre, ja que durant el primer semestre de 2010 l’EU estarà presidida per l’Estat espanyol. En concret, ja estan anunciades, entre d’altres, dos reunions importants a Barcelona: la primera, una de ministres de Treball els dies 26 i 27 de gener, coincidint amb la setmana de mobilitzacions de l’FSCat; la segona, durant el mes de juny, una cimera euromediterrània de caps d’estat. L’Assemblea de Moviments Socials pot ser un bon marc per debatre i concretar les mobilitzacions comunes durant aquest semestre.”

“LA PARTICIPACIÓ DE TOTS I TOTES ÉS NECESSÀRIA PER ENFORTIR LES RESISTÈNCIES I LLUITES SOCIALS.”

Afegeix un comentari nou