Àmbit de la notícia
Internacional

De la crisi global a la situació al Tibet, al Cicle de Cinema i Drets Humans, Lleida

  • Cicle de Cinema i Drets Humans, Lleida
  • Cicle de Cinema i Drets Humans, Lleida

El cicle torna aquest mes de novembre a Lleida per oferir reflexions i aprenentatges transformadors a través del cinema. Organitza aquesta 9a edició l'Oficina de Cooperació i Solidaritat de la Universitat de Lleida.

Sis documentals i sis conferències (el cicle té lloc els dies 6, 8, 13, 15, 20 i 22 de novembre de 2012) ajudaran a entendre les causes de diverses problemàtiques que generen desigualtats i injustícies al nostre món.

 

Algunes de les temàtiques de les que es parlarà en aquesta 9a edició del Cicle de Cinema i Drets Humans són: el conflicte oblidat del Tibet, la crisi global, les mobilitzacions indígenes, les revoltes àrabs o el sistema econòmic capitalista. Tots aquests temes es treballaran a través del cinema i de xerrades de la mà de persones expertes en la matèria.

 

Veiem algunes dades de dues pel·lícules del cicle, que és gratuït

 

Interferències“, Pablo A. Zareceansky, 2011, 70 min.

Sinopsi: La Cecília, l’Ana, la Maria i el Rodrigo formen una jove companyia teatral, de recent èxit per la seva descarada i transgressora posada en escena, i pel compromís social i polític dels continguts que es mostren. Preparen la seva pròxima estrena, una obra de denúncia sobre com la societat de consum accepta lo inacceptable. Una societat que no qüestiona un sistema polític i econòmic que imposa deutes i empobriment als més dèbils.

 

Budas en el exilio“, Chukyi Gawa i Flavio Signore, 2005, 52 min.

Sinopsi: El poble del Tibet ha fet front a continues violacions dels seus drets humans fonamentals durant més de quatre dècades. Aquells individus que s’han manifestat o han aixecat les seves veus per fer valer la veritat al Tibet, han vist com les seves veus eren contínuament castigades. El poble tibetà representa la protecció d’una cultura, una identitat i una civilització diferent. “Budas en el exilio” posa al descobert l’enorme tragèdia d’aquells tibetans que per manifestar els seus drets més bàsics han sigut declarats subversius, condemnats, torturats i assassinats.

 

El cicle està acompanyat de dues exposicions:

La mirada invisible”, Centre Dolors Piera de la UdL.

Lloc: Vestíbul planta -1 del CTT, del Campus de Cappont-UdL

Del 6 al 29 de novembre.

 

Exposició de Magia a Haití”, de Creu Roja.

Lloc: Vestíbul planta -1 de l’Edifici Polivalent del Campus de Cappont-UdL.

Del 6 al 29 de novembre.

 

Podeu veure el programa complert i els detalls en aquest enllaç (el cicle és també un curs de lliure elecció amb dos crèdits)

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari