Descobrir l’Amazònia enfortint les comunitats locals

Fundació Autònoma Solidària
Les estades solidàries a l'Amazònia peruana estan adreçades a joves d'entre 20 i 40 anys.  Font: Lliga dels Drets dels Pobles
Les estades solidàries a l'Amazònia peruana estan adreçades a joves d'entre 20 i 40 anys. Font: Lliga dels Drets dels Pobles
Cartell de les estades solidàries que tindran lloc aquest mes de juliol. Font: Lliga dels Drets dels Pobles
Cartell de les estades solidàries que tindran lloc aquest mes de juliol. Font: Lliga dels Drets dels Pobles

Descobrir l’Amazònia enfortint les comunitats locals

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

La Lliga dels Drets dels Pobles organitza la primera estada solidària a la regió peruana per a joves d’entre 20 i 40 anys.

L’entitat sabadellenca La Lliga dels Drets dels Pobles posa en marxa unes estades solidàries a l’Amazònia peruana emmarcades dins d’un projecte de cooperació en aquesta regió selvàtica. La iniciativa tindrà lloc durant la primera quinzena de juliol i està adreçada a joves d’entre 20 i 40 anys.

El projecte busca enfortir les comunitats locals per impulsar el desenvolupament a la zona a través de propostes de millora en educació, salut, sanejament i producció que siguin sostenibles i acords lligats a les necessitats de la realitat amazònica.

Les estades, que s’organitzen conjuntament amb l’Ajuntament de Sabadell, es portaran a terme als districtes de Yurimaguas i Balsapuerto, al departament peruà de Loreto, i tindran una durada de dues setmanes separades en dues fases: una primera de quatre dies a la comunitat de San Luis, on tindrà lloc la primera presa de contacte amb les comunitats locals així com una petita formació i una segona de convivència individual amb una família mentre donen suport als projectes que s’estiguin realitzant a la zona.

La iniciativa deriva d’un projecte que la Lliga està portant a terme amb la Federació Multiètnica de Comunitats del Paranapura i afluents (FEMUCOP), integrada per sis associacions que representen 90 comunitats.

En el següent vídeo, diversos participants en el projecte de Paranapura expliquen la seva experiència:

Com podeu presentar la vostra candidatura?

Les persones interessades en participar d’aquestes estades solidàries ja poden presentar la seva candidatura, adreçant un correu electrònic a oficinajove@ajsabadell.cat o a info@dretsdelspobles.org on a banda de presentar-se, hauran d’explicar les seves motivacions i facilitar les dades de contacte.

Per a més informació podeu consultar la web del projecte o adreçar-vos a l’Oficina Jove de Sabadell, al carrer Blasco de Garay, 19.

Afegeix un comentari nou