Dia Mundial contra el Càncer, ‘Jo sóc i seré’

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
Dia mundial contra el Càncer
La UICC reivindica un accès al tractament de càncer igual per a tothom.
4 de febrer, Dia Mundial Contra el Càncer
El Dia Mundial contra el Càncer mobilitza milions de persones arreu del món.
Dia Mundial del Càncer 2019
La intenció de la campanya és plasmar que les accions del present tenen conseqüències sobre el futur.

Dia Mundial contra el Càncer, ‘Jo sóc i seré’

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

La Union for International Cancer Control (UICC) lidera sota un mateix lema aquesta campanya internacional que fomenta multitud d'iniciatives i mobilitza milers d'entitats de més de 145 països d’arreu del món.

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer. Aquesta iniciativa està promoguda per la Union for International Cancer Control (UICC), l’organisme internacional que lidera i unifica aquesta convocatòria sota un mateix lema mundial.

Aquest 2019 marca l’inici d’una campanya de tres anys que es vertebra amb el missatge, ‘Jo sóc i seré’. La idea d’aquest lema és apoderar les persones, a títol individual, perquè refermin el seu compromís amb les accions del present i prenguin consciència sobre les conseqüències que, aquestes, tenen en el futur.

La intenció de la UICC és construir aquesta campanya més enllà del 4 de febrer. “Està ideada perquè ressoni, inspiri i mobilitzi l’acció”. Per això, el període de la campanya és de tres anys. “Això permet crear un impacte durador en el temps, allargar l'exposició i el compromís amb el missatge i tenir més oportunitats per generar una consciència global”, diu la UICC en la seva declaració de campanya.

La UICC és el referent internacional del Dia Mundial contra el Càncer. La campanya mundial, segons l'informe d'impacte fet per la mateixa organització, mobilitza milions de ciutadans i entitats de més de 145 països d’arreu del món, promou l’organització d’un miler d’iniciatives globals i fa que gairebé una cinquantena de governs prenguin nota sobre les demandes i reivindicacions de la convocatòria.

A banda de la campanya, aquest organisme internacional tracta d’unificar tota la comunitat del planeta per reduir l’impacte global del càncer i aconseguir que les institucions incorporin la prevenció i el control d’aquesta malaltia dins les agendes internacionals de salut i desenvolupament.

En la seva declaració institucional, aquest organisme reivindica que l'accés al diagnòstic, tractament i cura del càncer hauria de ser igual per a tothom, independentment dels orígens, els ingressos, l’ètnia o el sexe de les persones. També considera que els governs de cada país haurien de liderar polítiques de prevenció i de control de la malaltia amb inversions que afectin directament la ciutadania.

El Dia Mundial del Càncer va néixer el 4 de febrer del 2000 a la Cimera Mundial contra el Càncer de París. La Carta de París pretén promoure la investigació, prevenir el càncer, millorar els serveis dels pacients i sensibilitzar i mobilitzar la comunitat mundial per avançar en la lluita contra el càncer.

Afegeix un comentari nou