Diverses ONG promouen la Compra Pública Responsable de productes electrònics

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Diverses ONG promouen la Compra Pública Responsable de productes electrònics

Resum: 

Han creat l'organització independent Electronics Watch que treballarà en xarxa amb les administracions públiques i les universitats europees per fer respectar els drets laborals en el sector de l'electrònica.

S'estima que la indústria electrònica tindrà un creixement del 7% anual entre el 2013 i el 2015. És, doncs, un dels sectors que creix més ràpid a nivell mundial. Electronics Watch explica, però, que sovint les condicions laborals del sector són inacceptables.

De fet, aquest consorci, format per un grup d'organitzacions europees i coordinat per SETEM, s'ha creat precisament per fomentar la millora dels drets laborals en la indústria electrònica global. La seva eina per fer-ho serà la Compra Pública Responsable, tot aliant-se amb les administracions públiques i les universitats europees.

Electronics Watch considera que les administracions i les universitats són compradores amb un gran poder de canvi, ja que consumeixen molts productes tecnològics: "Si els compradors públics uneixen les seves forces, poden incidir de manera molt significativa en la millora estructural de les condicions laborals de la indústria electrònica". Amb aquesta convicció, vol unir a les administracions públiques i a organitzacions locals de tot el món per a avaluar i fer respectar els drets laborals.

La Universitat d'Edimburg i el Consorci de Compres de les Universitats de Londres han estat els primers en unir-se a aquesta iniciativa. La idea és comptar amb el suport d'una cinquantena d'organismes públics per a mitjans de 2015.

A més, Electronics Watch vol comptar amb el suport d'altres organitzacions, com ara, entitats, sindicats i xarxes relacionades amb la sostenibilitat social que vulguin participar en el grup assessor i i en donar forma al projecte. També cerquen activistes, per motivar els compradors públics a unir-se a la iniciativa, i a investigadors/ores, que els ajudin a investigar la indústria electrònica, les violacions de drets humans, a mapejar les cadenes de proveïdors, trobar models per millorar els drets laborals, etc.

Afegeix un comentari nou