Dona, Àfrica rural i aigua

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Dona, Àfrica rural i aigua

Resum: 

Coincidint amb el Dia de l'Aigua, Aigua per al Sahel organitza un seguit de conferències a Barcelona, amb la participació de Fatto Batenga Zeremy, de Burkina Faso.

Conferències que imparteix Fatto Batenga Zeremy, de Burkina Faso, presidenta de l'Associació Koninkalé, col·laboradora d'Aigua per al Sahel, a Barcelona.

Divendres 21 de març a les 19:30 h, Aigua per al Sahel amb la participació de la Comissió de Gènere de la FCONG presenten la conferència La dona a l'Àfrica rural.

  • A Burkina Faso un 80% de les dones viuen al camp, “a la brousse”, a petites aldees, on treballen i fan front a una sèrie de situacions. “Quin són els seus problemes? Com és la seva vida? Què desitgen?, Per què preferim treballar amb dones?” Aquestes preguntes les fa Aigua per al Sahel, i tindran algunes respostes a la conferència.
  • Lloc: Seu de la FCONG, carrer de les Tàpies 1-3, Barcelona, metro Paral·lel.

Dissabte 22 de març, 19:30h, celebració del Dia de l'Aigua, amb Aigua per al Sahel, Ecologistes en Acció i amb el recolzament de l'Associació de Veïns del Casc Antic: conferència La dona i l'aigua a Burkina Faso.

  • “Principals problemes a les zones rurals de Burkina Faso: Què significa tenir aigua potable i no tenir-ne? L'aigua del pou a més de permetre beure i evitar la mortalitat infantil permet tenir més temps lliure. Problemes i èxits de la cooperació a Burkina Faso. La cooperació al despatx. La cooperació sobre el terreny”. Aquests són els punts que proposa Aigua per al Sahel per aquesta conferència.
  • Lloc: Pou de la Figuera, carrer Sant Pere més Baix, 70, Barcelona, metro Urquinaona.

Dimarts 25 de març, 19:30 h. Celebració del Dia de la Dona, Aigua pel Sahel conjuntament amb l'Institut Francès de Barcelona, amb la inauguració d'una exposició de fotos de Pepe Navarro i la conferència La dona a Burkina Faso com a motor de la societat.

  • Punts: “Té sentit parlar de feminisme a Burkina Faso? La celebració del Dia de la Dona i els “pagnes”. Història recent de Burkina Faso. Qui era Sankara? La dona amb Sankara. La dona africana avui, entre la tradició i la modernitat”.
  • Lloc: Institut Francès de Barcelona, carrer Moià, 8, Barcelona, metro Gràcia, Fontana.

Més informació: aiguasahel@gmail.com, 93 237 06 47.

Afegeix un comentari nou