EI ataca una seu de Save the Children a l’est d’Afganistan

iWith.org
Autor/a: 
Júlia Bacardit
 Font: PARWIZ/REUTERS
Font: PARWIZ/REUTERS
 Font: SCA
Font: SCA
 Font: SCA
Font: SCA

EI ataca una seu de Save the Children a l’est d’Afganistan

Autor/a: 
Júlia Bacardit
iWith.org

Resum: 

El matí del dimecres 24 de gener Estat Islàmic va perpetrar un atac contra la seu de l’organització Save the Children a Jalalabad, a l’est de l’Afganistan.

Ho va confirmar ahir a la tarda l’agència de notícies projihadista Amaq. Els atacants van fer detonar un cotxe bomba davant del campament i van enfrontar-se a les forces de l’ordre afganeses, que van donar per conclosa l’operació quan van haver abatut els 5 milicians d’Estat Islàmic.

L’assalt va durar unes deu hores i ha acabat amb la vida de 6 persones i 24 ferits, gairebé tots d’ells civils. Per altra banda, 46 treballadors de Save the Children van ser rescatats del que Estat Islàmic va batejar com a “operació martiri”.

L’atac va durar tot el dia, i Save the Children, que fa quatre dècades que actua a l’Afganistan, ha decidit cessar momentàniament la seva activitat al país. Prop de la seu de Save the Children de Jalalabad hi ha la seu de la Swedish Committee for Afghanistan (SCA), que també treballa contra la pobresa i pel benestar dels joves afganesos i que també ha tancat les seves portes de forma provisional arran de l’atemptat.

Save the Children té projectes a 16 províncies del país i ofereix els seus serveis a 700.000 nens i nenes afganeses. Es desconeix el motiu de l’atac a la seu, tot i que l’any 2015 el govern pakistanès va titllar l’organització d’estar vinculada als serveis secrets nord-americans. A Jalalabad, capital de Nangarhar, els EUA van llençar una bomba no nuclear molt potent per acabar amb Estat Islàmic la primavera pasada, objectiu que no s’ha complert.

Una hora després de l'assalt, la seu de Save the Children de Madrid ja havia un comunicat en solidaritat amb els seus companys internacionals.

Afegeix un comentari nou