El Fòrum Social Mundial 2013 ja està en marxa

 Font:
Font:

El Fòrum Social Mundial 2013 ja està en marxa

Resum: 

En aquesta ocasió es tracta d'una edició centralitzada a Tunísia, i tindrà lloc del 26 al 30 de març. Seran els amfitrions moviments socials del país i del Magrib, per debatre sobre la situació internacional i la forma de construir “un altre món possible”. Ciutadans i col·lectius catalans es troben ara vehiculant la seva participació.

El Comitè organitzador tunisià i magribí està format, entre d'altres actors socials, per les organitzacions tunisianes que van ser part del motor del procés revolucionari que va acabar amb el regim dictatorial al país, i que segueixen treballant per la defensa i l'increment dels drets socials i democràtics.

Podeu accedir a la declaració de la Comissió de seguiment dels Fòrum Social Mundial (FSM) al Magrib en aquest enllaç

El FSM, que es va crear com a procés de debat d'alternatives fa dotze anys a Porto Alegre (Brasil), es realitza per primera vegada al món àrab i en un context de canvis a tota la regió. Serà una ocasió per definir mobilitzacions i proposar alternatives sobre els temes centrals de la situació internacional amb una significativa presència de moviments socials d'arreu.

Se sigui o no membre d'un moviment o organització, a la web del FSM es dóna informació actualitzada, inclosa una llista de correu electrònic disponible en aquesta web.

Com els FSM passats, aquest també s'esta conformant a base de propostes d'associacions, col·lectius, sindicats i moviments socials d'arreu, que s'uneixen per afinitats de continguts. Podeu seguir l'evolució de la preparació a través de la web, disponible en castellà, francès, anglès i àrab. Enguany el FSM té onze eixos temàtics, i podeu fer propostes d'accions dins del FSM -tallers, debats...- fins a mitjans de gener 2013.