El Portal de Transparència, una eina per a les entitats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Portal de Transparència, una eina per a les entitats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’objectiu de la plataforma, impulsada per iWith.org, és facilitar webs de transparència a les organitzacions sense afany de lucre perquè puguin rendir comptes a la societat.

El Portal de Transparència, una iniciativa de caràcter internacional portada a Internet per la fundació iWith.org, és una eina per a les entitats sense afany de lucre per tal que puguin ajustar-se a les demandes de la societat. El projecte es va iniciar amb el Giving Tuesday -#UnDiaperDonar-, i ara s’ha extès per tal que les ONG, associacions, fundacions i altres entitats del Tercer i Quart Sector que ajuden a construïr un món millor puguin fer-ne ús i tenir el seu propi portal.

Què és el Portal de Transparència?

El portal de Transparència és un directori on figuren les dades de transparència de diferents entitats del Tercer Sector. D’aquesta manera, les entitats posen a disposició pública els seus números i compleixen amb la nova llei explicant els comptes clars a la societat.

Com incloure una nova organització?

Qualsevol persona o entitat pot participar. Per fer-ho, pot citar a l’organització que serà beneficiària del Portal de Transparència a Twitter o a Facebook amb el hashtag #TransparenciaONG, i iWith.org es posarà en contacte per gestionar la beca.

Qui utilitza el Portal de Transparència?

Algunes entitats del Tercer Sector com l’Associació Naturalistes de Girona, la Lliga Reumatològica Catalana o l’Agrupació Aster ja disposen d’aquesta eina per gestionar la transparència de la seva organització de manera fàcil i ordenada. En el portal expliquen qui són, la seva missió, com s’organitzen, què fan, la seva història, l’organigrama, els òrgans de Govern, la informació econòmica, l’auditoria i/o les relacions amb les Administracions públiques.

Com es finança el projecte?

El portal de Transparència és finançat per iWith.org amb la participació de la ciutadania. Hi ha el compromís de donar tantes beques #TransparenciaONG com persones se sumin a l’equip Teaming de la fundació. Per cada nou teamer que aporti 1€ al mes es finançarà un nou portal de Transparència per a una nova entitat que ho demani.

Afegeix un comentari nou