El Tribunal Suprem reconeix la lliure circulació a les persones sol·licitants d'asil de Ceuta i Melilla

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
L'informe lamenta la sobresaturació dels Centres d'Estada Temporal d'Immigrants  Font: Fotomovimiento
La sentència de l'alt tribunal dona resposta a una de les reivindicacions històriques de les entitats. Font: Fotomovimiento
Una de les demandes de l'informe és eliminar els elements lesius de les tanques Font: Fotomovimiento
La sentència es pronuncia contra l'Estat i confirma que els sol·licitants d'asil des de les dues ciutats autònomes tenen dret a la lliure circulació. Font: Fotomovimiento
Barrera fronterera a Melilla. Font:
Barrera fronterera a Melilla. Font:

El Tribunal Suprem reconeix la lliure circulació a les persones sol·licitants d'asil de Ceuta i Melilla

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Després de trenta anys de reivindicació a les autoritats sobre la il·legalitat de retenir als sol·licitants d'asil en les dues ciutats autònomes s'ha reconegut el dret a ser traslladats a la península.

Després de molts anys de lluita per part de les entitats perquè la justícia reconegués definitivament un dret humà fonamental, com és la lliure circulació, així com les constants reivindicacions a les autoritats espanyoles davant la il·legalitat que suposa retenir persones a Ceuta i Melilla, el Tribunal Suprem ha reconegut el dret de les sol·licitants d'asil a la lliure circulació per tot el territori nacional.

Així ho ha establert en una sentència que es pronuncia contra l'Estat i que confirma que els sol·licitants d'asil des de les dues ciutats autònomes, una vegada que la seva sol·licitud és admesa a tràmit, tenen dret a la lliure circulació per l'Estat Espanyol, i per tant no es poden limitar els seus desplaçaments únicament a Ceuta o Melilla.

Fins ara, les persones migrants que creuaven la tanca i demanaven asil, havien de romandre a les dues ciutats autònomes mentre es resolia la seva situació, quelcom que podia allargar-se durant mesos o anys.

Impacte positiu en milers de persones

La Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat (CEAR), una de les entitats que han reivindicat aquest dret durant molts anys, i han denunciat constantment la situació en les que es troben les persones sol·licitants d'asil, ha mostrat la seva satisfacció davant la sentència de l'alt tribunal.

"Celebrem una decisió que impactarà positivament en la vida de milers de persones que, en moltes ocasions, quedaven atrapats durant mesos i fins i tot anys a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla, veient-se privats de molts drets que els corresponen per la seva condició de sol·licitants d'asil", manifesta la directora general de CEAR, Estrella Galán.

Pots descàrregar la totalitat de la sentència a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou