Entitats catalanes promouen la Campanya No amb el meu mòbil!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Entitats catalanes promouen la Campanya No amb el meu mòbil!

Resum: 

Si preguntem als proveïdors de la nostra telefonia mòbil, no ens sabran dir d'on procedeixen els materials bàsics amb els quals es fabriquen els aparells que usem, bàsicament el coltan. Tampoc ens diran que procedeix d'un país en conflicte sagnant, de les mines de la RD del Congo, un país on la guerra civil està provocant la mort de gran part de la població civil. Ens ho diuen les ONG promotores de la Campanya, i demanen adhesions.

Aquestes entitats, unides en la Xarxa d’entitats per la RD del Congo, són Bretxa, Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, Farmacèutics Mundi, Justícia i Pau, Lliga dels Drets dels Pobles, Solidaritat Castelldefels Kasando i Veterinaris Sense Fronteres.

La RD del Congo, en guerra civil, té les principals reserves de coltan, mineral bàsic per la fabricació de mòbils

La Xarxa va néixer el 2009 per denunciar, sensibilitzar i informar sobre el conflicte de la República Democràtica del Congo. "És un espai de coordinació, que treballa des d’una vessant multidisciplinària i plural, i es construeix a partir del diàleg, la reflexió i la incidència social i política, a mig i llarg termini", ens expliquen.

Un vídeo explicatiu de la campanya prèvia, "Sang en el mòbil", de la mateixa Xarxa d'entitats:

El 27 de febrer, coincidint amb la inauguració del Congrés Mundial de Mòbils a Barcelona, la Xarxa ha presentat en roda de premsa la Campanya, al Col·legi de Periodistes de Barcelona.

S'estima que a l'Estat espanyol hi ha més mòbils que habitants, no cal que parlem massa de "l'extensió del propi cos" en el qual s'ha convertit aquest aparell arreu del món. Un avenç indiscutible, cal dir, però... llavors que hi tenen a dir les ONG esmentades?

Afirmen que amb aquesta tecnologia, i la d'altres, incloses tecnologies bèl·liques, s'està finançant la guerra civil que es viu al país africà. Una guerra civil que ja ha provocat la mort de 5 milions de persones i centenars de milers de violacions de dones. La venda de coltan finança la guerra civil al país africà, explica la Xarxa.

La Xarxa demana la teva signatura de suport a la Campanya, que pots fer en aquest enllaç, i denuncia la manca de responsabilitat social corporativa i de transparència de les empreses transnacionals.

Comentaris

l'enllaç per a signar va a la pàgina de change general, no aconsegueixo trobar la campanya concreta

Bona tarda Francesca, aquesta petició ja va finalitzar

Salutacions

Equip de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou