Fabric of change: Innovació per a una indústria tèxtil més sostenible

iWith.org
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fabric of change: Innovació per a una indústria tèxtil més sostenible

iWith.org

Resum: 

Ashoka i la Fundació C&A conviden a participar del repte d’aconseguir solucions innovadores per la indústria tèxtil.

Actualment, la industria de la moda es regeix majoritàriament per l’anomenada Fast Fashion, roba de baixa qualitat a un preu molt assequible i amb dissenys atractius. Dins d’aquest concepte no es tenen en compte ni la qualitat dels teixits, ni les condicions dels treballadors, ni tampoc la gestió dels residus que comporta un tant alt consum.

Això provoca a grans trets que les peces de roba durin poc temps convertint-se ràpidament en residu, que s’utilitzin productes tòxics per a la fabricació que contaminen el medi ambient i que les persones que fabriquen la roba ho facin en condicions pèssimes.

Per tal d’afronter tots aquests reptes que planteja la Fast Fashion, ha sorgit l’anomenada Slow Fashion, que és una moda on es té en compte la sostenibilitat de tota la cadena de producció i la situació dels treballadors, sense descuidar l’aspecte de la peça.

Tot i que s’està avançant cap a una indústria més sostenible, encara queda molt camí per recórrer i es per aquesta raó que, Ashoka i la fundacio C&A han organitzat el repte anomenat "Fabric of change" on donaran més de 100.000€ en premis per a projectes que responguin algunes de les següents problemàtiques:

  • Millores dels drets dels treballadors i les seves condicions.
  • Millores en materials, mètodes de producció i cadena de subministrament sostenibles amb el medi ambient.
  • Incentivació de la col·laboració entre marques, fabricants, agents de la cadena de subministrament i governs.
  • Promoció de la transparència entre els participants de la cadena.
  • Enfortir al consumidor per ser motor del canvi
  • Adaptació de models d’altres sectors per resoldre els problemes clau en la cadena de valor del sector tèxtil.

No només hi haurà un premi en metàl·lic sinó que els guanyadors passaran a formar part d’una xarxa d’emprenedors socials, experts i líders compromesos amb una indústria de la moda més sostenible. D’aquesta manera es donarà un bon impuls a la nova generació de la moda.

Pels interessats, encara hi ha temps per presentar-se al repte fins al 18 de novembre i els guanyadors es donaran a conèixer durant la propera primavera.

La Fundació C&A ja va participar durant la campanya global del Fashion Revolution Day, amb l’objectiu de conscienciar als consumidors, el resultat va ser espectacular:

Afegeix un comentari nou