Gota a gota, aigua per lluitar contra la desigualtat

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Gota a gota, aigua per lluitar contra la desigualtat

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Un grup de joves emprenedors ha creat Auara, un projecte que vol portar aigua potable a aquelles regions del món més desfavorides i que coincideix amb el Dia Mundial de l'Aigua.

Si en algunes parts del món la ciutadania pot triar entre diferents marques d’aigua, dissenys d’ampolla o varietat de preus, a d’altres gairebé ni en tenen. L’Informe 2015 del Programa Conjunt OMS/UNICEF de Monitoreig (PCM) sobre accés a l’aigua potable destacava que les poblacions sense accés a l’aigua es troben principalment a l’Àfrica subsahariana i a Àsia. En aquest context, el proper mes d’abril arribarà a les botigues Auara, una nova marca d’aigua nascuda a Madrid i que ha sigut creada per un grup d’emprenedors socials.

Aquesta iniciativa coincideix amb el Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el dia 22 de març i en el que el secretari general Ban Ki-moon ha afirmat que per reduir els problemes relacionats amb l’aigua “hem de treballar amb un esperit de cooperació urgent, amb la ment oberta a noves idees i innovació i disposats a compartir les solucions que necessitem per a un futur sostenible”.

Quins són els objectius d’Auara?

Portar aigua potable a persones que viuen a la pobresa extrema, desenvolupar una marca d’aigua mineral natural i ser la marca d’aigua referent en la sostenibilitat dels seus productes són els objectius a curt termini. Fins l’any 2020, a més, volen assegurar aigua potable per a 50.000 persones, invertir 2,5€ en projectes socials, reutilitzar el plàstic de 90 milions d’ampolles i conscienciar sobre la crisi de l’aigua.

Quin model segueix el projecte?

Auara és una empresa social fundada per 4 emprenedors que han pactat destinar el 100% dels dividends que generin a projectes que portin aigua a persones que viuen en la pobresa extrema en països en vies de desenvolupament. Segons dades de la iniciativa, hi ha 700 milions de persones al món que no tenen accés a l’aigua. La iniciativa ha nascut després que els fundadors coneguessin llocs on la gent no té ni tan sols accés a l’aigua.

Quines característiques tindrà l’aigua?

L’aigua procedirà de Los Barrancos, a la província de Lleó. Serà de mineralització dèbil, baixa en sodi i alcalina, amb un preu d’aproximadament 0,50 cèntims. A més, les ampolles es faran amb plàstic 100% reciclat, que no prové del petroli, sinó del reciclatge d’altres ampolles. D’aquesta manera també es persegueix l’objectiu de reduir l’impacte mediambiental. El disseny de l’ampolla també ajudarà a facilitar el seu transportament i emmagatzemament.

Actualment Auara ja treballa amb dos projectes internacionals, un a Cambodja i l’altre a Kènia. Auara significa “Tempesta al desert” en etíop, i a més de finançar i treballar en projectes socials a les zones més desiguals del planeta també vol conscienciar sobre la Crisi de l’Aigua i fer que la gent prengui partit.

Afegeix un comentari nou