IAP obre convocatòria per a voluntariat internacional a Colòmbia

International Action for Peace
 Font: IAP
IAP ofereix protecció a través de l’acompanyament internacional a organitzacions defensores de drets humans. Foto: IAP

IAP obre convocatòria per a voluntariat internacional a Colòmbia

International Action for Peace

Resum: 

Les persones escollides realitzaran acompanyament internacional a organitzacions camperoles colombianes durant un període de 12 mesos

International Action for Peace (IAP) busca persones voluntàries per realitzar acompanyament internacional a organitzacions camperoles colombianes durant un període de 12 mesos en una convocatòria que estarà oberta fins el 15 d’abril de 2019.

Després de més de cinc dècades de conflicte armat, fa poc més de dos anys, el govern de Colòmbia i guerrilla de les FARC-EP van signar la històrica pau del Teatre de Colón, després de més de cinc anys de diàlegs a l’Havana. En l’Acord de Pau bategava l’esperança de construir un nou país que acabés amb la violència tant directa com estructural.

No obstant això, des de bé aviat es va veure que el camí anava a ser llarg, ja que la pau té moltes enemistat, alimentades per importants interessos econòmics. En aquest context, les desigualtats econòmiques, l’abandó estatal de les zones rurals, la persistència de grups paramilitars, la falta de garanties de participació política segueixen molt presents.

Uneix-te a l'equip en el terreny!

La defensa dels drets humans no és una tasca fàcil a Colòmbia. En poc més d’un any, més de 400 persones han estat assassinades pel seu treball comunitari. IAP ofereix protecció a través de l’acompanyament internacional a organitzacions defensores de drets humans compromeses amb la construcció d’un nou país en pau, lliure de violència i d’injustícies.

L'entitat busca persones compromeses amb la no-violencia, la solidaritat internacional, l’equitat de gènere i la cultura de pau que desitgin realitzar tasques d’acompanyament internacional i observació de drets humans en terreny a Colòmbia. Si estàs interessat o interessada, llegeix amb atenció les funcions, requisits i condicions de participació, descarrega el formulari i envia-ho emplenat a educacioniap@gmail.com abans del 15 d’abril.

Més informació sobre el procés de selecció i formació i condicions de participació.

Afegeix un comentari nou