#IDontBuySexism, la campanya que torna per les festes de Nadal

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#IDontBuySexism, la campanya que torna per les festes de Nadal

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Impulsada pel grup de feminisme del SCI de Catalunya, la iniciativa torna aquest 2015 per visibilitzar comportaments masclistes a l'hora de consumir durant les festes.

A causa de l'èxit que va tenir durant l'any 2014 la campanya #JoNoComproSexisme, enguany Akelarre Violeta ha impulsat també la seva versió anglesa #IDontBuySexism per visibilitzar i denunciar a les xarxes els comportaments masclistes en la vida quotidiana relacionats amb el consum durant les festes nadalenques. El grup feminista del Servei Civil Internacional de Catalunya (SCI) ha volgut fer el salt internacional afegint aquesta vegada un hashtag en anglès i en aquesta ocasió aquest en serà l'oficial per promocionar-lo a Twitter, Facebook i altres plataformes.

L'objectiu de la campanya és denunciar els anuncis, productes, ofertes, promocions i altres escenes del dia a dia que, segons afirma Akelarre Violeta, promouen un sistema sexista i patriarcal. ''No només es tracta de denunciar casos flagrants com Princelandia, sinó posar de manifest actituds sexistes que inunden el màrqueting i la publicitat'', destaquen en un comunicat. Durant l'edició del 2014 internautes de diferents edats van compartir fotografies a la xarxa en relació amb la campanya. Postals creatives, un anunci per depilar-se les aixelles, ofertes de Barbies, cartells a farmàcies que relacionaven bellesa amb salut, notícies a diaris sobre l'estètica de celebritats...Les opcions que van triar els usuaris i usuàries durant el #JoNoComproSexisme van ser ben diverses, en funció de l'impacte que cadascú rebia durant el seu dia a dia particular.

Des del SCI, en coordinació amb altres branques, s'anima a tothom que vegi una situació de masclisme durant el Nadal a compartir-ho durant tot el mes de desembre amb l'objectiu final de fer una llista on surtin tots aquells productes que no s'han de comprar durant les vacances. Es pot seguir la campanya tant a través de Facebook com de Twitter.

Afegeix un comentari nou