Àmbit de la notícia
Internacional

Khan Academy, una plataforma educativa amb 26 milions d'alumnes

Autor/a
Rubén Escobar
  • Educació en línea. Font: www.audio-luci-store.it
  • Logo Khan Academy. Font: Mazharul Islam Jony, Flickr

La iniciativa nord americana, creada per Salman Khan, ofereix vídeos i exercicis gratuïts en línia a alumnes de qualsevol part del planeta.  

Salman Khan és el fundador de Khan Academy, una plataforma online multilingüe sense afany de lucre que ha revolucionat el món educatiu. Amb més de 580 milions de lliçons, aquest recurs a Internet ofereix exercicis pràctics, vídeos instructius i un panell d'aprenentatge personalitzat que permet al mateix alumne aprendre al ritme que més li convé. Fa uns anys, aquest enginyer elèctric, matemàtic i informàtic format a Harvard i a l'Institut Tecnològic de Massachussetts (MIT) no s'hauria imaginat que la seva eina penetraria a més de 190 països. El seu somni era fer accessible l'educació gratuïta a tothom i que arribés a qualsevol part del món. El 2008, va començar aquesta aventura que avui ja té 26 milions d'alumnes.

Khan Academy ofereix cursos de matemàtiques, física, biologia, economia, història de l'art, medicina o àlgebra. Amb la col·laboració de la NASA, el MIT o L'Acadèmia de Ciències de Califòrnia, el mètode de Khan pretén ensenyar a l'inrevés: aprendre a casa i fer els deures a l'aula. Tot va començar quan Kahn va fer una classe per telèfon a la seva cosina Nadia, de 12 anys, que tenia problemes amb les matemàtiques. Seguidament, 15 fills d'amics i familiars van proposar fer el mateix per Skype. I com a cirereta del pastís, Khan va acabar fent vídeos a Youtube fins que a principis del 2009 més de 100.000 persones seguien les seves lliçons a Internet.

L'èxit total de la plataforma mundial educativa va arribar quan Bill Gates va confiar en el projecte i va donar 1.5 milions de dòlars. Empreses com Google també van fer el mateix, i fins al moment, la plataforma segueix mantenint els valors que la van originar: l'accés als seus continguts és gratuït per tothom. Altres plataformes educatives d'accés gratuït que fan servir el sistema MOOC (cursos online massius oberts) són Coursera.org, Edx.org, Miriadax.net o els cursos TED.  

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari