La Caravana Obrim Fronteres 2020 s'adapta a la nova situació

LaviniaNext
Autor/a: 
Carlos Faneca
Manifestació Obrim Fronteres Font: Obrim Fronteres
Manifestació Obrim Fronteres Font: Obrim Fronteres
Acte de protesta Obrim Fronteres Font: Obrim Fronteres
Acte de protesta Obrim Fronteres Font: Obrim Fronteres
Jornada reivindicativa Obrim Fronteres Font: Obrim Fronteres
Jornada reivindicativa Obrim Fronteres Font: Obrim Fronteres

La Caravana Obrim Fronteres 2020 s'adapta a la nova situació

Autor/a: 
Carlos Faneca
LaviniaNext

Resum: 

Es denunciarà la situació d'injustícia, violència, explotació i racisme als Balcans, a Grècia i la resta de fronteres europees, amb activitats a Bilbao, València, Torí, Trieste, Briançon, Catània i Palerm.

Les entitats estan fent un gran esforç per mantenir les seves campanyes i accions durant la nova normalitat, en la qual estem patint diferents rebrots al nostre territori que dificulten la seva feina, adaptant l'activitat encara que moltes vegades això signifiqui canviar el rumb d'allò que estava previst.

És el cas de la Caravana Obrim Fronteres, que es durà a terme del 26 al 30 d'agost. En un principi el pla era fer la Ruta Balcànica, i denunciar la situació d'injustícia, violència, explotació i racisme que es viu a la zona. No obstant això, la situació ha obligat a l'entitat a canviar el pla i a buscar una alternativa, sense viatges per Europa, amb espais de celebració a dues ciutats de l'Estat Espanyol i altres ciutats d'Europa, de forma simultània i amb activitats coordinades a través de la xarxa.

La Caravana Obrim Fronteres realitzarà les seves activitats a València, Bilbao, Torí, Trieste, Briançon, Catània i Palerm. Caravana Obrim Fronteres Catalunya s'afegiran a la proposta de València. Encara hi ets a temps d'inscriure't a la Caravana, la inscripció està oberta fins al 15 d'agost, però has de tenir en compte que hi ha límit d'aforament. Aquest és l'enllaç per a València, i aquest per a Bilbao.

Durant els matins, a València i a Bilbao, s'exposaran i debatran, a través de la xarxa, experiències i lluites, a Europa, Àfrica, Àsia i les Amèriques, així com propostes sobre la base d'intervencions comunes. Hi participaran persones amb perfils diferents. Les tardes serviran per fer mobilitzacions a llocs pròxims per a denunciar situacions que atempten contra els drets de les persones migrants en les àrees locals o per a conèixer experiències positives.

D'altra banda, a Europa, Carovane Migranti participarà en les exposicions comunes en línia i viatjarà des de Torino a Trieste, la porta i frontera dels Balcans. Al recorregut hi hauran diversos punts clau com ara el centre d'expulsió de migrants de Gradisca i els camps d'explotació de la província de Cuneo.

Un cop t'inscriguis, rebràs un protocol sanitari previst per la plataforma. L'evolució de la situació sanitària obre la possibilitat de suspensió. Si es donés aquest cas, es retornarà l'import abonat, excepte el 30% de cada nit abonada al Red Nest Hostel.

Afegeix un comentari nou