La comunitat EKO rep el premi Comín per la seva tasca d’ajuda als refugiats

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La comunitat EKO rep el premi Comín per la seva tasca d’ajuda als refugiats

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El periodista i activista David Zorrakino recull el 33è guardó internacional atorgat a la comunitat de catalans per ser "un referent de convivència, cooperació i solidaritat".

La Fundació Alfons Comín ha premiat la comunitat EKO amb el Premi Internacional Alfons Comín, un reconeixement al projecte d’ajuda a les persones refugiades a Grècia, per ser "un referent de convivència, cooperació i solidaritat" al camp de Vasilika. A més, la 33a edició del guardó destaca EKO "per la seva capacitat d’apoderament, que ha permès a les persones refugiades de diferents procedències, cultures i religions desenvolupar iniciatives per viure amb dignitat, i acabar esdevenint una gran família".

A l’acte de lliurament del premi, celebrat ahir dimecres dia 16 de novembre, va assistir el periodista i activista David Zorrakino, voluntari integrat dins la comunitat EKO. Zorrakino va ser l’encarregat de recollir el premi en un acte celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, que va tenir el discurs inicial de l’escriptora Najat El Hachmi. El camp de persones refugiades EKO, una comunitat improvisada al costat de la benzinera EKO a la frontera entre Macedònia i Grècia, va ser desallotjat al juny de l’any 2016. Poc després, van traslladar a les famílies que formaven el camp a Vasilika, i el voluntariat català que donava suport va fer el mateix amb la construcció d’un camp de dia per als i les refugiades.

El periodista va afirmar al seu compte de Twitter que "ens volien mortes, ens volien soles i ens volien lluny. I van aconseguir-nos més juntes, més vives i més nosaltres que mai". Zorrakino, a més, va criticar la "nefasta gestió i la passivitat dels nostres Governs" en relació a les persones refugiades en una entrega del premi que va comptar amb l’assistència del fill d’Alfons Comín i del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Toni Comín. També va assistir el quart tinent d’alcalde, Jaume Asens.

El Premi Internacional Alfons Comín

El guardó que concedeix anualment la Fundació Alfons Comín és un reconeixement a les iniciatives i persones que lluiten en contra de les situacions injustes i que defensen els drets humans per aconseguir un món més just. El primer lliurament del premi es va fer l’any 1984, i des de llavors diferents entitats com Arrels Fundació, SOA Watch, Movimento dos Trabalhadores Sem Terra del Brasil, personalitats com Nelson Mandela, Arcadi Oliveres, Ignacio Ramonet o col·lectius com el poble de Nicaragua, el poble de Palestina o la ciutat bòsnia de Tuzla han rebut també el guardó.

Afegeix un comentari nou