La sequera a Etiòpia demana una resposta urgent de la comunitat internacional

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La sequera a Etiòpia demana una resposta urgent de la comunitat internacional

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Segons informacions de l'Administració de Kelte Awelaelo, l'abastiment d'aigua en aquesta zona del país ha baixat fins a un 95%.

Kelte Awelaelo, una zona d'Etiòpia que correspon a la part rural de la ciutat de Wukro, ha encès les alarmes per una sequera que està afectant una població d'uns 129.000 habitants. La falta d'aigua a la regió s'ha quantificat amb nombroses pèrdues que afecten tant a les famílies agricultores (la majoria de la població), com als seus conreus i ramaderia. En aquest sentit, segons unes informacions que l'Administració de Kelte Awelaelo va publicar el passat 14 d'octubre de 2015, l'abastiment d'aigua s'ha vist reduït en un 95%. A més, els rius Genfel, Agulae i Seluh han perdut el 90% dels seus cabals.

Durant els mesos d'estiu, sobretot al juliol i a l'agost, les abundants pluges de l'anomenada Corrent del Nen són fonamentals pel cultiu, el creixement de l'herba i el manteniment de rius i estructures de regadiu. Fins aleshores, el Centre d'Iniciatives Solidàries Ángel Olaran ha quantificat que de 40.000 a 60.000 persones necessiten ajuda amb urgència durant els 9 mesos vinents. La forta calor del sol ha cremat gairebé un 75% de les hectàrees llaurades i, com a conseqüència, només s'ha recollit un 20% de la collita que s'esperava.

Les conseqüències de la sequera no només afecten a l'àmbit de la salut de les persones més vulnerables, sinó també n'hi ha de socioeconòmiques. Amb la sequera a Kelte Awelaelo s'espera que hi hagi una migració del camp a la ciutat i cap a l'estranger, sobretot de la part més jove de la població. A més, el preu del blat continuarà pujant i el ramat haurà de caminar d'entre 1 a 8 hores per arribar a fonts d'aigua. Per últim, es calcula que el 40% dels ruscs d'abelles no podran produir mel.

El Govern etíop ha enviat 40.000 euros per solucionar el problema de l'abastiment d'aigua. A més, les autoritats del país han demanat al CIS Ángel Olaran que prioritzi la compra de 16 contenidors d'aigua per 16 pobles, amb un cost calculat d'uns 25.000 euros. L'organització internacional fa més de 10 anys que ajuda sobre el terreny. Les persones interessades en fer una donació per ajudar l'entitat a assumir les despeses econòmiques per pal·liar l'emergència humanitària a Kelte Awelaelo ho podran fer consultant el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou