La 'Setmana per la llibertat d’expressió' es reivindicarà a la Model

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Autor/a: 
Anna Echeverria
 Font: No Callarem
Font: No Callarem
 Font: No Callarem
Font: No Callarem

La 'Setmana per la llibertat d’expressió' es reivindicarà a la Model

Autor/a: 
Anna Echeverria
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya

Resum: 

La plataforma ‘No callarem’ organitzarà de l’11 al 15 d’abril activitats culturals a l'antiga presó Model amb la participació de més d’un centenar d’artistes i entitats, en el marc de la Setmana per la llibertat d’expressió.

No callarem’, el col·lectiu transversal i plural de ciutadania, col·lectius i entitats creat fa un any per la defensa pel dret a la llibertat d’expressió, impulsa una programació artística i reivindicativa per la Setmana per la llibertat d’expressió (del 9 al 15 d’abril). L’espai escollit és l’antiga presó Model de Barcelona, un espai simbòlic per a la ciutat i per la situació actual de vulneració del dret a la llibertat d’expressió que s’està patint, amb el màxim exponent de condemnes de presó a diferents artistes per les lletres de les seves cançons.

Sota el lema ‘Perquè demà pots ser tu’, la plataforma crida a la participació de la ciutadania en les activitats programades, tals com debats, taules rodones, documentals, cinefòrums, poesia, performances de dansa i concerts per "evidenciar la reiterada violació del dret fonamental (a la llibertat d’expressió)” i “reivindicar la llibertat i combatre la censura".

El tret de sortida dels actes tindrà lloc al pati del centre penitenciari el dimecres 11 d’abril amb la ‘Jornada d'inauguració. Arts, moviment i activisme’ amb diferents espectacles, ‘performances’ i exposicions. Dijous 12 es donarà espai a les ‘Veus emmordassades. La llibertat d'expressió a presó’ a través de dos debats amb persones afectades i persones expertes, acompanyant la jornada amb diferents concerts. El divendres 13 es dedicarà a les 'Músiques engabiades. Censura i música' amb la programació ‘Músiques engabiades’ en format de debat i concerts. Dissabte 14, sota el títol ‘Veus contra la repressió. Gutenberg emmordassat’ se celebraran un debat, una conferència i la projecció del documental ‘Libertad de impresión’ amb un cinefòrum. Diumenge 15 tindrà lloc la jornada '#EnvoltemLaModel - Fira Popular per la Llibertat d'Expressió' amb concerts, espectacles, poesia i una fira popular als carrers que circumden la Model, que comptarà amb quatre escenaris diferents en un dels quals es programaran activitats infantils.

El programa sencer compta amb la confirmació de més d'un centenar d'artistes com Maria Arnal i Marcel Bagés, Joan Colomo, Gramophone All Stars, Pau Vallvé o Cesk Freixas, així com estaran també presents el grup de titellaires ‘Títeres desde Abajo’, la ‘tuitera’ Cassandra Vera i els cantants Valtònyc i Pablo Hasél, tots ells encausats pels continguts de les seves expressions artístiques.

L’organització avisa que les activitats tindran un aforament limitat.

Afegeix un comentari nou