La Unió Europea inicia les primeres deportacions de refugiats a Turquia

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Unió Europea inicia les primeres deportacions de refugiats a Turquia

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Amnistia Internacional suggereix en una investigació que el Govern turc hauria expulsat a Síria un centenar de persones refugiades des del mes de gener.

Puntuals com un rellotge. A les 8.30 hores del matí han arribat al municipi de Dikili, les dues primeres embarcacions amb almenys 136 refugiats, que sortien des de Grècia. En total, són 600 persones les que formen el primer grup de refugiats que vol deportar la Unió Europea a Turquia. Aquestes expulsions s’han començat a produir durant la jornada d’avui fruit de l’acord Brussel·les-Turquia al qual van arribar el passat 18 de març.

Les claus de l’acord

1. Aturar l’arribada de refugiats a Europa

2. Deportar els immigrants arribats a Grècia després del 20 de març fins a Turquia, si no tenen dret a protecció internacional perquè la petició d’asil ha sigut rebutjada.

3. Es classifica Turquía com a país segur per acollir als refugiats

4. La UE ha fet una excepció amb els sirians: per cada sirià retornat a Turquia, un sirià serà portat a Europa mitjançant el reassentament (amb un màxim de 72.000 persones). Es coneix com l'1 per 1.

5. Finançament de Brussel·les a Turquía de 6.000 milions d’euros

6. A partir del juny, els turcs no necessitaran visat per viatjar a Europa.

ACNUR i diferents organitzacions en defensa dels drets humans han denunciat que l’acord no posseeix les garanties legals suficients. Des d’Amnistia Internacional s’ha emès un comunicat on afirmen que investigacions dutes a terme per la mateixa associació suggereixen que “les autoritats turques han estat detenint i expulsant a Síria grups de prop d’un centenar d’homes, dones, nens i nenes sirians gairebé diràirament des de mitjans del mes gener”.

Afegeix un comentari nou