L'ACP organitza un concert solidari d'Aeham Ahmad, el 'pianista del camp de refugiats de Yarmouk'

Associació Catalana per la Pau
Autor/a: 
Associació Catalana per la Pau
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'ACP organitza un concert solidari d'Aeham Ahmad, el 'pianista del camp de refugiats de Yarmouk'

Autor/a: 
Associació Catalana per la Pau
Associació Catalana per la Pau

Resum: 

El proper 3 de març tindrà lloc al Conservatori Municipal de Música de Barcelona un concert solidari d’Aeham Ahmad, músic sirià-palestí conegut com "el pianista del camp de refugiats de Yarmouk".

Nascut a Damasc l’any 1988, Aeham Ahmad va donar-se a conèixer fa uns anys a través de les xarxes socials on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causades per la guerra.

L’abril de 2015, les forces islamistes de l’ISIS li cremen el piano i es veu forçat a fugir del seu país, travessant una de les rutes més transitades (Turquia, Grècia i els Balcans). Actualment resideix a Alemanya, com a refugiat. El 18 de desembre de 2016, se li va concedir el Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa.

L'Associació Catalana per la Pau (ACP) ha volgut portar Aeham Ahmad a Catalunya amb l’objectiu de sensibilitzar la ciutadania sobre la situació de les persones afectades per la guerra de Síria que arriben a Europa buscant refugi. Per això, ha organitzat un concert solidari, en el marc de la seva Campanya d’Acció Humanitària, en la qual hi col·laboren també la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Per tal de sufragar les despeses del concert, l'ACP ha engegat una campanya de micromecenatge. Per col·laborar, es pot entra a la pàgina del projecte que s'ha creat dintre del portal verkami, on s'hi troben tots els detalls i les indicacions per convertir-se en mecenes. L’entrada al concert és gratuïta i els assistents podran aportar-hi un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Afegeix un comentari nou