Lafede.cat celebra 30 anys de lluita per la Justícia global

LaviniaNext
Autor/a: 
Alba Marino
Lafede.cat bufa les espelmes pel seu 30è aniversari Font: Twitter @Lafede_cat
Lafede.cat bufa les espelmes pel seu 30è aniversari
Membres de Lafede.cat celebren l'aniversari Font: Twitter @Lafede_cat
Membres de Lafede.cat celebren l'aniversari
L'activista i economista, Arcadi Oliveres, celebrant els 30 anys de Lafede.cat Font: Twitter @Lafede_cat
L'activista i economista, Arcadi Oliveres, celebrant els 30 anys de Lafede.cat

Lafede.cat celebra 30 anys de lluita per la Justícia global

Autor/a: 
Alba Marino
LaviniaNext

Resum: 

El conjunt d’associacions Lafede.cat presenta la campanya ‘#NoServeixDeRes si no és #JustíciaGlobal’ amb motiu del seu 30è aniversari.

Lafede.cat celebra 30 anys de treball de cooperació internacional i defenda dels drets humans amb la campanya '#NoServeixDeRes si no és #JustíciaGlobal'. La iniciativa de la xarxa col·lectiva, que s'emmarca en la seva tasca per aconseguir la justícia social i acabar amb les desigualtats, denuncia que “no n’hi ha prou amb salvar milers de vides i aconseguir millores a molts pobles i comunitats si el sistema segueix posant-los en risc permanentment i les desigualtats no paren de créixer”.

La celebració comença amb l’acte institucional ’30 anys de Justícia Global’ el 26 de novembre a les 17.30 h a l’Aula 1 del CCCB. Hi intervindran l’activista i economista, Arcadi Oliveres; l’expresidenta de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, Gabriela Serra; i el president de Lafede.cat, Luca Gervasoni.

A continuació, es presentarà la revista ‘Justícia Global’ amb el mitjà El Crític i es comptarà amb la conversa de la filòsofa i escriptora Marcia Tiburi; l’activista i consultora de comunicació, Míriam Hatibi; i el periodista i advocat, Hibai Arbide, moderada pel periodista Sergi Picazo.

A més, tenen preparat un concert pel 10 de desembre, amb motiu del Dia Internacional dels Drets Humans. ‘Roots Diamoons’, ‘Karamba Koers’ i ‘Adala & Siva’ posaran el toc musical a la sala 2 de l’Apolo de Barcelona a partir de les 19.30 h.

Per acabar, dissabte 14 de desembre a les 11 h, comença la ‘Ruta de la Justícia Global’. Es posarà l'accent en les injustícies que es cometen a Barcelona i qui lluita contra elles. L’inici del trajecte serà a Lafede.cat, al carrer de les Tàpies, 1-3 i l’activitat és gratuïta.

La campanya compta també amb un vídeo de denúncia social de les vulneracions de drets humans arreu del món. Es planteja la justícia global com a solució per combatre la pobresa i la desigualtat, reivindicant que s’han de solucionar totes les lluites conjuntament. Acusen els poders polítics i econòmics de no posar de la seva part per generar canvis reals i reafirma que “una cosa són els governs i l’altra, la ciutadania”.

Lafede.cat neix de la fusió de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament-FCONGD, la Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans-FCONGDH i la Federació Catalana d’ONG per la Pau-FCONGPAU. El 19 de gener de 2013 acaben de formar-se com a Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, la Pau i els Drets Humans en la que es defineixen amb una nova identitat comuna.

Afegeix un comentari nou